Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ITALIEN

Bielsa förklarar plötsliga avhoppet: "Skulle värva fyra spelare"

Foto: TT

Han sa upp sig bara två dagar efter att Lazio offentliggjort övergången på sin hemsida.
Nu förklarar Marcelo Bielsa varför. 
- Det var överenskommet att vi skulle värva åtminstone fyra spelare före den 5 juli, skriver tränaren. 

I onsdags skrev Lazio på sin hemsida att man registrerat Marcelo Bielsas kontrakt som skulle binda honom till klubben den kommande säsongen.

I går kom dock en kovändning modell större när det blev känt att argentinaren sagt upp sig med omedelbar verkan. Lazio hävdar att Bielsa därmed begått ett kontraktsbrott och planerar ta saken till domstol.

Nu har tränaren publicerat ett offentligt svar, som ett flertal argentinska medier tagit del av. I det hänvisar Bielsa till uppsägningsbrevet som han skickade till Lazio den 7 juli. Där framkommer anledningarna till avhoppet.

60-åringen är först och främst besviken på att klubben inte värvat någon av sju spelare som utlovats. Han beklagar sig också över att 18 spelare är i färd med att lämna klubben.

- Efter att ha arbetat fyra veckor tillsammans med er kunde vi inte värva någon av de sju spelare i arbetsprocessen som uttryckligen godkänts av president Claudio Lotito, skriver Bielsa i uttalandet.

- Vi tar också i beaktning de 18 spelare som lämnar som var en del av förra säsongen.

Den förre argentinske förbundskaptenen, som utan förvarning lämnade Olympique Marseille efter bara en ligamatch i fjol, säger att hans arbetsmetoder kräver att vissa spelare värvas in i god tid för att de ska kunna träna inför säsongen.

- Det var överenskommet som essentiellt för implementationen av arbetsprocessen att vi skulle värva åtminstone fyra spelare före den 5 juli, med målet att de skulle kunna vara med på försäsongen.  

Bielsa fastslår också att han i nuläget inte har några andra erbjudanden.

Publicerad 2016-07-09 kl 09:34
ITALIEN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER