Cagliari med tvåmålsseger i Olsens frånvaro

Serie A

Utan Robin Olsen på planen vann Cagliari på nytt.
Efter mål av bland annat Radja Nainggolan skrevs slutsiffrorna på Sardinien till 4-2.

Hemma mot Spal spelade Robin Olsen 90 minuter. Landslagskeepern var stabil matchen igenom och höll nollan i uddamålssegern, men när Cagliari under lördagskvällen ställdes mot Torino petades svensken och istället fick Alessio Cragno förtroendet från start.

På Sardegna Arena i södra Italien var det också Cragnos lagkamrater som inledde bäst. Klart bäst till och med. Innan matchklockan slog 20 hade hemmalaget gått upp i en tvåmålsledning. Efter ett välplacerat volleyavslut och en effektiv kontring kunde laget gå till pausvilan i ledning, 2-0.

I inledningen av den andra halvleken sköt belgaren Radja Nainggolan in öppningsmålet, men 15 minuter senare var det inte lika kul att vara Cagliari-spelare. Inom loppet av fem minuter reducerade gästerna två gånger om. Målskyttar? Mittbacken Gleison Bremer och anfallaren Andrea Belotti.

Strax efter de dubbla baklängesmålen vände Cagliari på spelet. Hemmaspelarna avancerade mot offensivt straffområde och efter en fällning av Nicolas N'Koulou pekade domaren på straffpunkten. Från elva meter klev Jao Pedro stensäkert fram och placerade in 4-2, vilket också blev matchens slutresultat.

I nästa omgång av Serie A möter Cagliari Bologna på bortaplan. Torino drabbar å sin sida samman med Lazio hemma på Stadio Olimpico di Torino.