Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Cassano: "Jag är som Zlatan"

Skandalmannen Antonio Cassano har, enligt sig själv, mycket gemensamt med Zlatan Ibrahimovic. I en stor intervju talar han ut om flytten till Milano och sin bråkiga historia.
- Ibra och jag är båda enstöringar, säger italienaren.

Fotbollslivet leker igen för Cassano, trots att han satt på bänkad i seriefinalen mot Napoli så är den omtalade målkungen lycklig. Glad för att spela i Milan, för att få vara i samma lag som Zlatan, en lagkompis han känner igen sig i.

- Ibrahimovic är precis som jag är, en enstöring som går sina egna vägar, säger Antonio Cassano berömmande om sin lagkamrat.

Huvudkonkurrenten på anfallspositionen bredvid Ibra är Pato, men trots att den unga brassen står i vägen för Cassano så syns ingen avundsjuka. Snarare tvärtom, en genuin beundran över sin unga anfallskollegas potential. Han har bara gott att säga om sina tränare och medspelare.

- Pato är nästan skrämmande, jag var inte alls lika bra eller stark i den åldern som han är nu. Och Gattuso, honom älskar jag, vi är dessutom syditalienare båda två. När det gäller Allegri så tycker jag att han är en mycket trevlig kille, säger Cassano.

Det har stormar rejält genom åren, senast med storbråket i Sampdoria med presidenten Riccardo Garrone. Men nu säger sig Cassano ha förändrats och kommit till insikt, detta erkänner han med överraskande öppenhjärtlighet.

- Det fanns en tid i mitt liv då det enda som växte i och på mitt huvud var hår, men det är inget jag kan göra något åt nu.

Men livet i Milano är ingen dans på rosor, inte för en kille som växt upp vid Medelhavet med solsken och gröna vintrar. Anfallaren erkänner utan omsvep att det inte har varit lätt att anpassa sig till det milanesiska klimatet, hans mamma kapitulerade tidigt.

- Jag är lycklig för att vara i Milan, men det är tufft att vänja sig vid Milano. Jag kommer att återvända till Genua en dag, min mamma gav upp efter några dagars dimma, hon sa till mig. "Du vet var vi finns när du kommer hem, avslutar Fantantonio.

Francesco Specchia

Publicerad 2011-03-02 kl 17:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons