Cassetti: Otroligt att slå Lazio

Italien

Roma vann det stekheta derbyt mot Lazio med 1-0 och en ovanlig hjälte blev Marco Cassetti.
- Det är den bästa känsla en Romaspelare kan vara med om, säger han.

Det första Romderbyt för säsongen var inget undantag mot tidigare huvudstadsdrabbningar. Matchen var het och inte minst på läktarna svallade känslorna och domaren bröt vid två tillfällen spelet när publiken gick för långt. Ett 13 minuter långt avbrott blev resultatet av smällare som briserade.

Men Roma höll huvudet kallt och kallast var Marco Cassetti, en försvarare som spelade i skadade Philippe Mexes frånvaro.

- Jag hade inte ens energin att fira målet särskilt mycket, kommenterar han efteråt till Sky.
- Ett så viktigt mål har jag aldrig gjort.

Oavsett tabelläget lever derbyt alltid upp till klyschorna om derbyn – alltid jämna.

- Jag har varit här i fyra år och det är alltid samma problem i derbyn.

- Lyckligtvis gjorde vi mål i dag i 77:e minuten och jag kunde göra ett mål som ödet ville.

Hjälten är inte sen att berätta om sina känslor efter målet.

- Jag dedicerar det här målet till min fru, säger Cassetti.

Publicerad 2009-12-07 kl 00:09