POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ITALIEN

CLUB CALCIO INFÖR HELGEN: Sommarens hetaste nyförvärv

Lorenzo Medici listar sommarens hetaste potentiella nyförvärv - och några fler spelare att hålla ögonen på.

Mercato Special- Sommarens hetaste nyförvärv

1. Neymar (Santos)
Neymar kommer troligen bli sommarens mest spektakulära och dyra nyförvärv. Om Barcelona bestämmer sig för att han är deras prioritering nummer ett lär han med största sannolikhet gå till den spanska storklubben. Chelsea lär vilja vara med i budgivningen men Neymar vill nog helst till Spanien eller till Italien. Av klubbarna i Serie A är det främst Juventus som det ryktats om, mycket beroende på att Neymar själv uttryckt sitt tycke till klubben men frågan är om Juventus verkligen har råd? Min känsla är att han hamnar i Katalonien nästa säsong.
Barcelona 55%, Chelsea 25%, Juventus 10%, Real Madrid 5%, Manchester City 5%

2. Alexis Sanchez (Udinese)
Vart Sanchez hamnar beror nog mycket på hur Inter kommer att agera. Kommer man värva Tevez eller inte? Sanchez själv vill nog helst stanna kvar i Italien och om Inter bestämmer sig för att chilenaren är den spelare de vill ha i sommar, kommer man säkert komma överens med Udinese. Om däremot Inter väljer att värva Tevez så är det frågan om de har råd att även värva Sanchez. Dessutom ska man inte undervärdera Manchester Citys ekonomiska styrka som säkert tilltalar Udineses kassa. City vill nog sätta händerna på "Nino Maravilla" för att just ersätta Tevez.
Inter 30%, Manchester City 30%, Barcelona 15%, Chelsea 10%, Roma 10%, Juventus 5%

3. Javier Pastore (Palermo)
Zamparini har flera gånger deklarerat att Pastore kommer stanna i Palermo ytterligare en säsong. Det kan säkert bli så men om man följt fotboll ett tag vet man att det lika gärna kan betyda ingenting. Om många klubbar visar sitt intresse kommer säkert Pastore själv bli lockad att lämna och om rätt summa betalas kommer även Zamparini ge med sig. Roma kan vara en stark kandidat då de säkert gärna vill förstärka med ett stort namn som dessutom har många år framför sig.
Palermo 30%, Roma 30%, Barcelona 15%, Manchester City 15%, Chelsea 10%

4. Carlos Tevez (Manchester City)
Tevez är definitivt på väg bort från City. Argentinaren har varit i Milano nyligen vilket självklart spär på ryktena om att han skulle vara på väg till någon av Milano-klubbarna. I detta fall handlar det om Inter. Tevez har alltid varit en önskespelare för president Moratti och det skulle inte vara överraskande om han skriver på för "nerazzurri". Även Juventus har ryktats vara intresserade men prislappen kan bli för tung för "den gamla damen", inte minst med tanke på hur mycket pengar de behöver betala för alla de spelare de vill köpa loss (t ex Matri, Quagliarella och Aquilani). Om Real Madrid gör sig av med någon av sina stjärnor kommer de säkert vara med i budgivningen.
Inter 50%, Real Madrid 25%, Juventus 15%, Barcelona 10%

5. Paulo Henrique Ganso (Santos)
Ganso har varit en följetong under 2011 då det varit en ständig dragkamp mellan Inter och Milan för att vinna hans namnteckning. Att den Rivaldo-liknande stjärnan kommer lämna Santos i sommar råder det inget tvivel om och för tillfället känns det som att Milan är den klubb som ligger absolut närmast.
Milan 70%, Inter 30%

6. Riccardo Montolivo (Fiorentina)
Fiorentina vill förlänga kontraktet med mittfältseleganten då hans kontrakt går ut nästa sommar medan Montolivo har ställt sig tveksam till en fortsättning och vill ha garantier för större satsning från familjen Delle Valle. Om han inte skriver på nytt kontrakt saknas inte intressenter. Juventus gillar alltid de främsta inhemska spelarna, Milano-klubbarna är båda villiga att signa honom och räkna heller inte bort Roma eller Napoli.
Juventus 30%, Fiorentina 20%, Inter 15%, Milan 15%, Roma 10%, Napoli 10%

7. Andrea Pirlo (Milan)
Förlänga med Milan eller inte? Det är det som är frågan för mittfältsgeniet som nu börjar se slutet i karriärtunneln. Pirlo har dock säkert två år kvar av god kvalité i sig vilket både Juventus och Roma inser. Pirlo kan mycket väl ta ett tryggt beslut och förlänga med Milan men om Ancelotti (vilket jag tror) blir ny tränare för Roma misstänker jag att Pirlo gärna följer efter. Om Pirlo är ute efter en ny utmaning i karriären så ligger nämnda Roma bra till hands, men då är även Juventus säkert också mycket intressant.
Roma 40%, Milan 35%, Juventus 25%

8. Andrea Poli (Sampdoria)
Om Sampdoria åker ur den högsta divisionen kan vi nog räkna med att Poli lämnar klubben redan i sommar men om de klarar sig kvar kan jag tänka mig att han stannar någon säsong till. Hursomhelst så är Poli en mycket intressant spelare för alla storklubbar i Italien då de flesta tror (inklusive mig) att han är en given italiensk landslagsman inom några år. Poli är kanske inte det största namnet till sommarens mercato men det kan bli en av de viktigaste värvningarna under ett längre perspektiv.
Inter 20 %, Juventus 20 %, Milan 20 %, Sampdoria 20%, Rom 10%, Napoli 10%

Några spelare att hålla ögonen på nästa säsong

Självklart finns det fler spelare som ryktena haglar kring men det får jag återkomma till när vi närmar oss sommaren. Däremot finns det några spelare som vi redan nu vet att vi kommer få bekanta med oss nästa säsong. Här är några:

1. Luc Castaignos (Inter)
Castaignos är en holländsk variant av Thierry Henry som vi kommer få lära oss att älska. Förmodligen en ännu större talang än Phillipe Coutinho och även om han lånas ut eller kommer få sparsamt med speltid kommer han säkert blända oss med sin stora talang. Med lite mer rutin och något kilo mer så är detta en världsstjärna i görningen.

2. Federico Fernandez (Napoli)
Har både styrka och skicklighet och kan komma att bli en försvarsjätte med tiden för Napoli. Även grym i luftspelet.

3. Stephan El-Shaarawy (Genoa)
Genoas golden boy har varit utlånad till Padova i Serie B denna säsong och trots sin unga ålder har han gjort mycket bra ifrån sig. President Preziosi vill gärna se ett ungt hungrigt Genoa nästa säsong där El-Shaarawi kommer vara en av pusselbitarna.

4. Diego Fabbrini (Udinese)
Italiensk U-21 landslagsman som håller till i Empoli och Serie B. Fabbrini har mycket boll i sig och är en sevärd dribbler. Kommer nästa säsong visa upp det i Serie A och Udinese. Watch out!

5. Matija Nastasic (Fiorentina)
En spelare som sportdirektör Corvino har fiskat upp från Partizan Belgrad. Nastasic är fysiskt stark försvarare men är också trygg med bollen och kan bli en ny Nemanja Vidic. Kommer Fiorentina äntligen få sin efterlängtade försvarsgeneral?

6. Pablo Cepellini (Cagliari)
I skymundan värvade Cagliari denne uruguayare i januari. Ceppellini är en kvick och tekniskt begåvad trequartista-typ som har alla ingredienser för att fortsätta Cagliaris fina tradition med lyckosamma uruguayanska spelare.

7. Fernando Forestieri (Udinese/Genoa)
En spelare som jag tror starkt på. Forestieri har inte haft det lätt den sensate tiden då hans utveckling inte skenat som många trodde. Underbarn i Genoa men som denna säsong finns på lån i Empoli. Har de senaste månaderna gjort bra ifrån sig där och även funnits med i Italiens U-21 landslag. Ägs av både Udinese och Genoa och vi lär nog få se honom i någon av de lagen nästa säsong.

Påskomgång
Nu i helgen spelas det full omgång under lördagen. Omgången inleds med Roma-Chievo klockan 12.30 (TV11) följt av sju matcher klockan 15.00. Kvällen avrundas med Brescia-Milan kl 19.00 (TV4 Sport) och sedan Juventus-Catania kl 21.00(TV4 Sport).

Arrividerci!

Publicerad 2011-04-22 kl 12:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå