Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

CLUB CALCIO: Medici summerar omgången: Gamlingarna har vaknat till liv

Det gamla gardet i Italien - Totti, Del Piero och Buffon - synas av Lorenzo Medici i veckans Club Calcio.

Veckans bästa

1. Alessandro Del Piero (Juventus)
Släpp gamlingarna loss, det är vår! När solen börjar strimma fram och gräset blir grönare verkar de åldrande legenderna vakna ur sina magiska hålor. Man kunde redan i matchen mot Cesena ana att Del Piero var på gång. Plötsligt såg han mycket snabbare och kvickare ut. I matchen mot Brescia hade Juventus sina vanliga problem att besegra "sämre" lag så vem kliver fram? Jo, en 36-årig anfallare som största delen av säsongen spelat med rullator vid sin sida. Som en sann kapten tog Del Piero på sig ansvaret och vred tillbaka tiden till 1995 och gjorde ett fantastiskt mål som avgjorde matchen. Jag trodde aldrig att han hade ytterligare växel i sina alltmer långsamma ben och det känns värdigt att Del Pieros slutfas i karriären är av detta slag. Legend.

2. Francesco Totti (Roma)
Släpp gamlingarna loss, det är vår! När solen börjar strimma fram och gräset blir grönare verkar de åldrande legenderna vakna ur sina magiska hålor. Många har påstått att Totti är slut och att Roma skulle klara sig bättre utan honom. Det verkar inte riktigt som den tiden är nu. Att Romas spel inte varit speciellt bra har knappast varit "Il Pupones" fel. Vem avgjorde derbyt förra veckan? Vem gjorde två mål och fixade en poäng mot Fiorentina i helgen? Visst finns det magi kvar i Tottis fötter. Legend.

3. Edinson Cavani (Napoli)
Spräckte sin måltorka på över en månad med att sänka Cagliari med två mål. Det är dock inte bara hans mål som imponerar. Cavani är en universal anfallare som jobbar outtröttligt längst fram och skapar mycket oreda för sina motståndare med sina löpningar. Jag tycker nog att Lavezzi är en bättre spelare och kanske ännu viktigare för Napoli men Cavani gör verkligen skillnaden mellan att komma bland de tre första istället för att komma sexa i tabellen.

4. Giulio Migliaccio (Palermo)
Migliaccio gjorde en både heroisk och fantastisk insats mot Milan. Vart än Robinho, Pato och Cassano vände sig fanns det en Migliaccio i vägen. Med styrka och spelförståelse var han Palermos stöttepelare, Palermos hjärta och deras hemliga ledare. Med Migliaccios inställning kan nog Palermo vända säsongen till något positivt trots allt.

5. Gökhan Inler (Udinese)
Alexis Sanchez har kanske varit Serie A:s bästa spelare (med Etoo?) den här säsongen och Antonio Di Natale är Serie A:s bäste målskytt vilket gör att man lätt kan glömma bort att det döljer sig en schweizisk mittfältsmaestro bakom framgångarna också. Inlers bollvinnande och goda bolldistribution har varit så hög hela säsongen att man får svindel. Matchen mot Catania var inget undantag då han ägde mittfältet och gjorde ett snyggt mål.

Veckans sämsta:

1. Massimo Maccarone (Sampdoria)
Maccarone anlände visserligen till Sampdoria i ett svårt och prekärt läge men han har varit tämligen usel. Mot Parma brände han oförlåtligt en straff i ett underläge och därmed gick Sampdoria poänglösa mot en direkt bottenkonkurrent. Jag håller självklart president Garrone som ansvarig för en eventuell degradering till Serie B men jag håller Maccarone som högst ansvarig för tappad poäng mot Parma.

2. Gianluigi Buffon (Juventus)
Vad har hänt med Italiens bästa målvakt genom tiderna? Mot Lecce blev han utvisad och mot Cesena borde han blivit det och han har inte agerat säkert sedan han kom tillbaka efter sin skada. Visst, med de försvarare han har framför sig blir väl vem som helst skakig men mot Brescia agerade han igen osäkert och får nog ta på sig baklängesmålet. Är det bara ringrostighet eller är det åldern?

3. Gonzalo Bergessio (Catania)
Fullständigt meningslös längst fram för Catania. Om Bergessio ska spela från start måste han åtminstone ha en anfallare bredvid sig eftersom han inte är tillräckligt bra för att spela ensam anfallare. Om han nu ska spela från start överhuvudtaget.

Du missade väl inte när Del Piero vred tillbaka klockan och gjorde ett underbart mål mot Brescia?
eller både Adrian Mutus och Francesco Tottis fina mål?

Omgångens lag: (3-3-3-1)

Salvatore Sirigu (Palermo) (3)
Gjorde ett par riktigt svettiga räddningar mot Milan och visade att han är en av Italiens bästa målvakter.

Giulio Migliaccio (Palermo) (3)
En gigant i backlinjen mot Milan. Fanns alltid på rätt plats på vid rätt tidpunkt. Braveheart.

Christian Chivu (Inter) (1)
Tillbaka i sin naturliga roll som mittback mot Lecce och var fläckfri. Hans insats fick ytterligare en värdefull aspekt eftersom Lucio är avstängd i derbyt.

Dorin Goian (Palermo) (1)
Målskytt men också lysande i backlinjen. Bästa matchen i Palermo-tröjan?

Gökhan Inler (Udinese) (2)
Gjorde ett mycket snyggt mål och var dominant på mittfältet mot Catania. Har lite i skymundan gjort en fantastisk säsong.

Stefano Mauri (Lazio) (3)
Var tillbaka i fin form mot Cesena med massor av löpningar och klokt mittfältsspel. Låg bakom Zarates mål.

Juan Vargas (Fiorentina) (1)
Påminde äntligen om fjolårets Vargas. Sprang som en ilsken tjur på sin vänsterkant mot Roma och matade flera fina inlägg. Återfunnen?

Adrian Mutu (Fiorentina) (2)
Ser piggare och piggare ut för varje omgång. Hela hans aktion när han gjorde mål var briljant och var för övrigt ständigt farlig för Romas-försvarare.

Alessandro Del Piero (Juventus) (1)
Legend som kan fortfarande kan leverera. Gjorde ett sagolikt mål mot Brescia och lurade oss tillbaka till år 1995.

Francesco Totti (Roma) (3)
Hittat storformen. Följde upp sin starka insats i derbyt med att göra två mål mot Fiorentina.

Edinson Cavani (Napoli) (6)
Gav så mycket kraft och löpningar till sitt lag mot Cagliari att man nästan tappade andan. Ja, just det, han gjorde två mål också.

Publicerad 2011-03-22 kl 10:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons