POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ITALIEN

CLUB CALCIO: Roma och Juve är säsongens fiaskon

Efter den näst sista omgången hyllar Lorenzo Medici atommyran Giovinco - och sågar Roma och Juventus, säsongens två största fiaskon.

Veckans Bästa:

1. Sebastian Giovinco (Parma)
Briljerade med sina atomiska fötter mot "sitt" Juventus. Hans mål var ett underbart konstverk och Giovinco är det närmaste Italien har en Lionel Messi. Frågan är om inte Juventus hade mått så mycket bättre med en liten atommyra i laget? Ibland kan det vara bättre att välja fantasi och klass framför spelsystem. Juventus äger ju fortfarande Giovinco(Parma har rätt att köpa halva ägandeskapet) och kanske kommer det en tränare i sommar som vill satsa på honom. Parma lär dock göra allt för att behålla Giovinco. Hur den frågan löses vet vi ännu inte. Det vi vet är att Sebastian Giovinco är en italiensk glimrande guldklimp.

2. Angelo Palombo (Sampdoria)
När alla drog (Cassano och Pazzini) stannade han kvar, när det blåst som hårdast har han alltid stått stadigt kvar. Palombo har gett Sampdoria 9 år av passion, kämpaglöd och dynamiskt mittfältsspel. I söndags föll tårarna och hjärtat blödde. Hela scenen när Palombo gråtandes ber sina fans om förlåtelse är så vacker och vemodig att det gör ont. Palombo är en äkta bandiera och en stor spelare. Om hans fötter kommer fortsätta att fräsa på Marassis gräsmatta nästa säsong är fortfarande oklart men för mig är Palombo en sann Sampdoria-hjälte.

3. Mauricio Isla (Udinese)
Monstruös insats mot Chievo. Var överallt och verkar ha en osannolik kondition då han far upp och ner längs sin kant. Gjorde 0-1-målet och bjöd på ett enormt paket av kvalité. I skuggan av Alexis Sanchez så finns det faktiskt en chilensk Udinese-hjälte till.

4. Alejandro Gomez (Catania)
Gomez penetrerade Roma-försvaret med sin speed och oberäknelighet matchen igenom. Det var ingen slump att han satte spiken i den rödgula-kistan med sitt 2-1-mål. Gomez är en speedway-förare med vettig kamikaze-instinkt. Förra säsongens Jorge Martinez-show har till denna säsong bytts till den fartfyllda Gomez-färden. Ja just det, Catania tjänade också ca 95 miljoner kronor på det bytet.

5. Robinho (Milan)
Joga Bonitons fanbärare, Robinho, har denna säsong agerat slarvig målsumpare vid otaliga tillfällen. Men bakom det gömmer sig ändå 14 gjorda spelmål. Mot Cagliari var brassen på stort spelhumör och dansade med Cagliari-försvaret flera gånger. Hans 1-0-mål var en pärla och hans teknik är en njutning att skåda. Ännu vassare nästa säsong?

6. Tommaso Rocchi (Lazio)
Rocchi är det närmsta som Lazio kommer en bandiera och efter att ha missat större delen av säsongen pga skada är han nu tillbaka och ordentligt dessutom. Jag trodde nog inte att han skulle ha så mycket fart och fläkt i benen kvar men hans fina inhopp sist mot Udinese följdes upp av en stark insats mot Genoa. Hans aktion vid sitt 2-1-mål är gjort med stor klass. Dessutom var målet mycket viktigt då det väckte laget och banade väg för tre poäng.

Veckans sämsta:

1. Roma & Juventus
Säsongens två kanske största fiaskon.
Mot Catania föll det romerska luftslottet. Bakom allt flyt man haft på senaste tiden har det dolt sig en avsaknad av eget spel, fantasi och harmoni. Man har plockat poäng men flyt som baseras på just bara flyt brukar sällan hålla i längden. En annan sanning är att sedan Montella tog över har både Jeremy Menez och Mirko Vucinics spel devalverats till spillror utan spår. Nu till sommaren krävs det ordentlig omorganisation på alla håll och kanter. Roma behöver nytt och fräscht blod in i truppen och ett genomtänkt och långsiktigt tänk vad gäller tränare, sportdirektör och att lotsa in egna talanger (b la Caprari, D´Alessandro och Pettinari). Europa League känns som en väldigt klen tröst.

Juventus förlorade mot Parma och därmed är det mer eller mindre klart (Roma måste förlora mot Sampdoria medan Juve vinner över Napoli) att de missar Europa-spel nästa säsong. Detta är en katastrof i sig och ett ordentligt misslyckande för tränare Luigi Delneri. För Juventus del kan det dock användas som en fördel till nästa säsong då man slipper slita på truppen. Men det räcker inte med det. Nu till sommaren får inga fler misstag begås. Inga fler värvningar à la Bonuccis eller Martinez, in med ordentliga ytterbackar, rätt tränare måste väljas och färre men större namn måste in i truppen. Juventus har en ny modern arena till nästa säsong och allt är upplagt för en ny era i klubbens historia. Nu är det upp till ledningen att ta de rätta besluten. Juventus har inte råd med ett liknande år som detta. Denna säsong får president Andrea Agnelli försöka operera bort ur sina spelares och alla Juve-fans minne.

2. Paolo Mazzoleni & Lorenzo Manganelli (Domare, respektive assisterande domare, Sampdoria-Palermo)
Manganelli och Mazzoleni dömde obegripligt bort Nicola Pozzis och Sampdorias första mål för offside. Uppenbart påverkad av sitt misstag godkände Mazzoleni sedan Biabianys mål vilket luktade kompensation lång väg. Missade även en straff för Palermo och Abel Hernandez. För många och för grova misstag.

Du missade väl inte Milans fest på San Siro?

eller Kevin-Prince Boatengs Michael Jackson-imitation?

eller Palombos tårar när Sampdoria åkte ur Serie A?

eller När Napoli firade sin Champions League-plats på ett fullsatt San Paolo?

Omgångens lag: (3-3-3-1)

Gianluigi Buffon (Juventus) (2)
Gjorde ett par prakträddningar vilket höll nere siffrorna för Juve. Detta var den riktiga super-Buffon.

Ignazio Abate (Milan) (2)
Löpte amok på sin kant mot Cagliari i ren scudetto-glädje. Farlig och duktig i sina offensiva attacker. Runaway train.

Matias Silvestre (Catania) (5)
Lugn och stabil insats mot Roma. Gjort en kanonsäsong för Catania.

Gabriel Paletta (Parma) (2)
Lagom elak, vann allt i luftrummet och höll bra ordning på Matri.

Mauricio Isla (Udinese) (4)
Var överallt mot Chievo. Orkade hur mycket som helst, gjorde ett mål och gav massor av kvalité. Udinese har inte bara en chilensk superspelare, utan två.

Hernanes (Lazio) (7)
Efter en sisådär första halvlek vaknade brassen ordentligt. Två gjorda mål och elegant mittfältsspel mot Genoa och nästa säsong kommer han bli ännu bättre.

Kwadmo Asamoah (Udinese) (2)
Gjorde en lysande insats mot Chievo med fint passningsspel, ett snyggt mål och en enorm arbetsinsats. Kommer bli en av många eftertraktade Udinese-spelare i sommar.

Sebastiano Giovinco (Parma) (5)
Giovinco gjorde ett undebart mål och en briljant insats. Visade Juventus både vad de kunde haft och vad de borde satsa på i framtiden.

Alejandro Gomez (Catania) (3)
Pulvriserade Romas förvar med sin speed och energi. Hjälte när han fixade segern på övertid.

Robinho (Milan) (2)
Joga bonitons fanbärare blev tvåmålsskytt varav det första var ett litet konstverk. Dansade brasiliansk samba med Cagliaris försvarare.

Jeda (Lecce) (1)
Både derbyhjäte och salvezza-fixare i ett svep. Dubbel målskytt (med lite hjälp av Masiello) mot Bari och gjorde ett stort jobb längst fram.

Publicerad 2011-05-17 kl 09:51
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå