Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Danilo öppnar upp: "Jag var deprimerad"

Serie A

Danilo hade en tuff tid i Real Madrid.
Nu berättar 32-åringen att han övervägde att ta en paus från fotbollen.
"Jag var deprimerad", skriver han på plattformen "The Players' Tribune".

Foto: Bildbyrån.

Se ett Danilo-mål i spelaren.

Juventus-backen Danilo, 32, har genom åren spelat med klubbar som Porto, Real Madrid och Manchester City, samt gjort 57 A-landskamper med Brasilien.

Nu berättar Danilo om en tuff tid i hans karriär, i ett öppet brev på plattformen "The Players' Tribune", där flera stjärnspelare har valt att lägga ut sina livsberättelser.

32-åringen kämpade med psykisk ohälsa i Real Madrid (2015-2017), då han anslöt från Porto för stora pengar och hade stora förväntningar på sig. 

"Under första säsongen var jag deprimerad. Jag var vilse, jag kände mig värdelös. På planen kunde jag inte slå en passning på mer än fem meter, det var som om jag inte kunde röra mig. Min passion för fotboll försvann, och jag såg ingen utväg. Jag ville åka tillbaka till mitt hem i Brasilien och aldrig spela igen", skriver Danilo.

Annons

32-åringen övervägde alltså till och med att ta en paus, och en extra tung stund var under hösten 2016, då han gjorde ett misstag i Reals 4-1-seger mot Alavés i La Liga. 

"Theo Hernandez stal bollen från mig och assisterade Deyverson till ett mål. Vi vann med 4-1, men det var ett misstag som inte får hända i Real Madrid. Jag kommer aldrig att glömma hur det var när jag kom hem den natten och inte kunde sova. Jag skrev i min anteckningsbok: 'Jag tror att det är dags att lämna fotbollen.' Jag var 24 år gammal". 

Danilo berättar vidare att det var först när han började prata med en psykolog, som han började må bättre igen. I dag är han därmed glad över att han sökte hjälp och fortsatte att spela. 

"Jag berättade inte för någon om vad jag kände. Casemiro försökte hjälpa mig, men jag 'svalde grodan', som man säger. Och den blev större och större. Men efter några månaders lidande började jag träffa en psykolog, och han räddade verkligen min karriär. Den viktigaste läxan som han lärde mig var att se spelet genom ett barns ögon igen". 

Annons

Danilo har i dagsläget kontrakt med Juventus till sommaren 2025. Han har gjort 197 matcher med den italienska storklubben, samt 141 matcher med Porto, 78 matcher med Santos, 60 matcher med Manchester City och 56 framträdanden med Real Madrid. 

Publicerad 2024-06-24 kl 09:16

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto