De Boer om Milan: "Antifotbollen vann"

Italien

Milan blev enda italienska lag att ta sig vidare till åttondelsfinalerna i Champions League. Efter matchen var Milan-tränaren Massimiliano Allegri belåten medan Frank De Boer inte helt oväntat var klart mer bitter.

Frank De Boer, Ajax.

Efter 0-0 mellan Milan och Ajax gick italienarna vidare till Champions Leagues åttondelsfinaler på bekostnad av Ajax.

Holländarna pressade på länge och väl men kunde inte kunde inte få hål på Christian Abbiati i Milan-målet. Detta trots att man spelade med en man mer i nästan hela matchen då Riccardo Montolivo visats ut i den 20:e minuten efter en elak stämpling.

Gazzetta dello Sport skriver att Milan tränaren Massimiliano Allegri var nöjd efter matchen:

-Nu har vi uppnått säsongens första mål. Vi hade en del tur, men vi förtjänade det. Det här var viktigt för mig, för spelarna, för klubben och för fansen. Utvisningen? Det var inte avsiktligt, Riccardo är inte en ful spelare, tyckte Allegri.

Ajax-tränaren Frank De Boer var mindre belåten efter matchen:
-Tittar man på båda matcherna mot Milan tycker jag att vi förtjänade mer än en tredjeplats, ikväll var det antifobtollen som vann, sa De Boer efter matchen.

-Milan ska också vara nöjda att inte även Balotelli blev utvisad i andra halvlek, menade De Boer.

Medan Milan fortsätter sitt Champions League-äventyr får Ajax nu spela i Europa League

Publicerad 2013-12-12 kl 10:50