POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SERIE A
3v

Domarbasen: "Förstår de inte kan de sluta gå på matcher"

Foto: Bildbyrån

VAR infördes för att göra domarnas arbete lättare och domsluten tydligare, men diskussionerna om tveksamma domslut har fortsatt. 
Nu sätter ordförande för italienska domarförbundet ner foten.
- Förstår de inte kan de sluta gå på matcher, säger domarbasen Marcello Nicchi enligt Football Italia. 

VAR-systemet är tänkt som ett extra verktyg för domare för att minska risken för felaktiga domslut. Men, trots denna teknik så ifrågasätts domarna fortfarande och har bland annat anklagats för att vara partiska i sina beslut.

Efter senaste kontroversen i helgen när Juventus spelade mot Bologna då Juventus-spelaren Matthijs de Ligt fick bollen på armbågen gick ordförande för det italienska domarförbundet Marcello Nicchi ut och satte ner foten.

- De som tror att vi dömer utifrån vilka lag som spelar förstår inte den roll vi har som domare. Vi är opartiska och skulle vilja att supportrar som går på matcher accepterar våra beslut. Förstår de inte kan de sluta gå på matcher, säger ordförande för italienska domarförbundet Marcello Nicchi enligt Football Italia.

Nicchi tycker att de som dömer har full koll på vad som gäller och stöttar domaren som fattade beslutet i helgen, när han inte gav Bologna straff.

- De regler som finns är tydliga, och tillämpades korrekt enligt det regelverk som gäller så det var aldrig tal om straff i matchen mellan Juventus och Bologna, säger han enligt Football Italia.

Publicerad 2019-10-21 kl 16:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå