POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN
3v

Domen: "Mirante bättre än Olsen"

Foto: Bildbyrån

"Mirante är bättre än Olsen", skriver Gazzetta dello Sport efter Romas match. Även tränare Caludio Ranieri är nöjd. Frågan är om skiftet är bestående.

Den mest uppmärksammade förändringen inför mötet med Fiorentina i går (2-2) var att 35-årige målvakten Antonio Mirante fick göra Serie A-debut för Roma på Olimpico. Ranieri fick efter matchen frågan om petningen av Robin Olsen, som hittills varit given förstamålvakt.

- Olsen är en kille som håller sig lite för sig själv, han säger inte mycket. Jag försökte förstå vad som inte fungerade redan före matchen mot Napoli. Men med tanke på insatserna valde jag att ge Mirante chansen, och hans svarade bra, sa Ranieri enligt Corriere dello Sport.

Tidningarna håller med. La Gazzetta dello Sport ger Mirante 6,5 av 10 i betyg, och inleder omdömet med orden, ”Bättre än Olsen”. Bara två andra Romaspelare får lika högt betyg (Zaniolo och Kluivert). Även Corriere dello Sport ger Mirante 6,5. "Gav med två fina räddningar på elva minuter kurvan känslan av att bytet av Olsen varit mer akut än man kunde anat", skriver tidningen.

Trots Romas fortsatta problem att vinna var Ranieri nöjd med lagets reaktion. ”När man är sjuk finns också en tid av konvalescens”, sa han. Gazzetta dello Sport skrev i går att Mirante kan ta startplatsen från Olsen resten av säsongen. Det återstår att se om Ranieri ser Olsen som en del av Romas sjukdomsbild och Mirante som en del av tillfrisknandet.

Publicerad 2019-04-04 kl 07:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå