Dubbla frisparksmål av Biraghi - när Fiorentina demolerade Genoa

Serie A

Fiorentina demolerade Genoa med hela 6-0 (!) under måndagskvällen.
Då stod vänsterbacken Cristiano Biraghi för show när han skruvade in två läckra frisparkar.

4:19

Fiorentina har imponerat under nye tränaren Vincenzo Italiano den här säsongen. Efter att ha slutat på 13:e plats i fjol är laget med och tävlar om Europaplatserna den här säsongen - och efter måndagskvällens demolering av bottenlaget Genoa är "I Viola" sex poäng bakom Juventus på femteplats med en match mindre spelad.

Efter att Dusan Vlahovic bränt ett panenka-försök till straff i den elfte minuten tog hemmalaget ledningen fem minuter senare i den 15:e minuten, när högerbacken Alvaro Odriozola sköt in en retur från just Vlahovic till 1-0.

Kort därefter utökade Giacomo Bonaventura till 2-0 i den 34:e minuten innan vänsterbacken Cristiano Biraghi skruvade in en läcker frispark till 3-0 strax innan halvtid.

I början av den andra halvleken fick Vlahovic äntligen göra sitt första Serie A-mål för 2022. Men showen stod Biraghi för när han i den 69:e minuten skruvade in sin andra frispark i matchen på läckert sätt till 5-0 Fiorentina.

Innan matchen var slut hann Arsenal-lånet Lucas Torreira göra 6-0, vilket sedan blev slutresultatet.

Efter matchen ligger Fiorentina, som tidigare nämnt, sex poäng bakom Juventus på femteplats. Fiorentina har en match mindre spelad och om de vinner den ligger de endast tre poäng bakom. Efter förlusten under måndagen ligger Genoa, i sin tur, fortsatt på näst sista plats - hela sex poäng ifrån säker mark.