Dzeko upp i skytteligaledning - Roma krossade Fiorentina

Serie A

Roma krossade Fiorentina med 4-0 på Stadio Olimpico. Edin Dzeko stod för två av målen och gick upp i ensam skytteligaledning i Serie A.
- Utan ett lag så är det ingen Dzeko, säger målsprutan enligt Football-italia.net.

Roma och skyttekungen Edin Dzeko hade en härlig kväll på Stadio Olimpico när Fiorentina gästade. Hemmalaget krossade motståndet och fick se Dzeko gå om Dries Mertens i skytteligatoppen.

I den 39:e minuten tog hemmalaget ledningen när Daniele De Rossi slog en mycket fin boll till Dzeko. Anfallaren tog emot bollen på bröstet och placerade snyggt in 1-0.

I den 58:e minuten utökade hemmalaget ledningen när Federico Fazio nickade in en hörna i mål. Radja Nainggolan satte 3-0 en kvart från slutet när han kyligt tog emot ett inlägg och tryckte in bollen.

I den 83:e minuten kom matchens andra mål för Edin Dzeko. Anfallaren tog till vara på en försvarstabbe och placerade in bollen till 4-0. Målet var bosnierns 17:e i Serie A den här säsongen och tog honom upp i ensam skytteligaledning.

- Spelsystemet fungerar bra och jag kan bara göra mål om de rätta passarna kommer fram. Utan ett lag så är det ingen Dzeko, säger tvåmålsskytten enligt Football-italia.net.

Roma vann med 4-0 och fortsätter att jaga Juventus i Serie A-toppen. Efter krossen mot Fiorentina är laget fyra poäng efter med en match mer spelad.