POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
1v

Efterlängtat mål för Sema - som drömmer om EM: "Hoppas på det"

Foto: Bildbyrån/C More.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Semas mål i höjdpunkterna från matchen mellan Udinese och Sassuolo i spelaren.

Ken Sema visar gryende form.
Nu hoppas han nå EM.
- Det är en dröm att vara med, säger han till Fotbollskanalen.

Ken Sema blev inför den här säsongen utlånad från Watford till Serie A-klubben Udinese. Där har yttern fått stort förtroende och i princip varit helt ordinarie i sitt italienska lag. Däremot har poängskörden var ganska skral. Inför söndagens möte med Sassuolo hade han gjort ett mål. Nu står han noterad för två. Mittfältaren borrade in 2-0-målet i 3-0-vinsten.

- Det känns jättebra. Vi har vunnit tre raka nu och vi ligger rätt högt uppe jämfört med hur det var förut. Det är roligt att göra mål också såklart. Det är alltid skönt att göra mål, säger han till Fotbollskanalen.

Samtidigt som Sema fått spela kontinuerligt igen efter ett motigt år i Watford blev han också uttagen i Janne Andersson landslag igen i höstas och mot Färöarna gjorde han sin första tävlingslandskamp för Sverige. Med tanke på att han figurerat i landslaget så gör han ingen hemlighet av att han sneglar mot sommaren. Mot EM.

- Det skulle vara en dröm att vara med. Jag har varit med ett tag och jag hoppas få komma med till EM, säger han.

Det råder dock tuff konkurrens på de positionerna där 26-åringen och gör upp om platserna med bland andra Viktor Claesson, Dejan Kulusevski och Emil Forsberg.

- Så är det alltid (tuff konkurrens, reds. anm). I ett landslag ska det vara konkurrens och det gäller att göra det bra. Sedan får man se om man är med eller inte. Det handlar inte bara om att vara med i ett EM, utan också om att utvecklas och ta kliv i sin egen utveckling, säger han.

Det återstår ungefär ett halvår på Semas lån i Udinese. Han trivs i sin nuvarande klubb, men har samtidigt en dialog med Watford.

- Ja, vi pratar rätt ofta. Just nu känns det bra i Udinese. Jag har ett ansvar i laget och jag har varit skadefri. Det finns inget att klaga på. Det känns riktigt bra just nu. Jag hoppas det fortsätter så här.

Du trivs väldigt bra?
- Ja, det får jag säga. När man spelar mår man bra.

Publicerad 2020-01-12 kl 21:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå