Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Ekdal berättar om Sienas tränarkaos: "Skönt om den nuvarande blir kvar"

Siena sade upp sin tränare, efter två veckor på jobbet. Men hans ersättare tackade plötsligt nej - och den avsatte Marco Baroni får trots allt fortsätta.

- Det är bra, jag gillar honom, säger Albin Ekdal till fotbollskanalen.se.

Turbulensen kring Toscana-klubben har pågått som mest under tiden Ekdal varit på läger med svenska U21-landslaget. Marco Baroni – som plockades upp från ungdomslaget för två veckor sedan – fick beskedet att han petas som coach.

Men hjälteförklarade Mario Beretta, utvald att axla manteln, drog sig oväntat ur i sista stund.

- Jag måste tyvärr meddela att mina förhandlingar med Siena definitivt brutit samman, sade han på en presskonferens i fredags.

Det kom som ett dråpslag för presidenten Giovanni Lombardi Stronati. Han uppges ha varit helt på ett jakande svar från Beretta, som haft huvudansvar för Siena tidigare. Två gånger har han klarat Sienas kontrakt i Serie A. Senast säsongen 07/08.

Men svenske Albin Ekdal tar beskedet med ro. Han har vunnit sin nuvarande chef Marco Baronis förtroende och spelat från start i jumbolaget de senaste fyra matcherna. Den usla trenden, med en seger på sex matcher, hoppas han snart ska vända.

- För oss spelare är det jobbigt att byta tränare hela tiden. Därför tycker jag personligen att det är skönt om vår nuvarande blir kvar. Han är duktig och i alla fall jag tycker mycket om honom, säger Ekdal.

Sedan lånet från Juventus i somras växer den förre BP-spelaren successivt in i Sienas uppställning. I början gick det trögt, men innermittfältaren känner sig allt mer delaktig och välbehövd.

- Först blev det mest bänken, vilket ju inte var så där jättekul. Men på senare tid tycker jag att det funkar kanon. Sedan vill jag ju förstås ta mig tillbaka till Juventus så snart som möjligt, säger Ekdal.

Fotbollkanalen.se:s Ola Wiklander skriver mer om Siena i sin blogg.

Publicerad 2009-11-16 kl 01:32
Annons
Annons
Annons