Ekdal debuterade för Siena - men förlust mot Juve

Italien

Siena - Milan 1-2 (20:45).

Albin Ekdal har debuterat för Siena i serie A. Svensken hann med att få ett gult kort men också en hyfsat nick och ett bra försök till frispelning. En dryg halvtimmes speltid blev det.

Den förre Brommapojkarna-mittfältaren är utlånad till Siena från Juventus efter ett tufft första år där.

Brassen Alexandre Pato var matchens man hos gästerna och gjorde båda målen, det andra strax före svenskens inträde i matchen.

Efter matchen utbröt ett stort bråk men svensken var inte inblandad.

Tidigare på lördagen spelade Bologna och Fiorentina oavgjort, 1-1. Osvaldo gav Bologna ledningen mot sin gamla klubb, men rumänske anfallsstjärnan Adrian Mutu kvitterade i andra halvlek.

Övriga matcher i premiäromgången spelas på söndagen.

Matchen i minuter:
78 Ekdal slår en genomskärare till Paolucci men denn blåses av för offside.

76 Albin Ekdal nickar på mål men bollen blockeras på vägen mot mål.

74 Ojdå Albin, gult kort.

58 Albin Ekdal gör debut för Siena! Svensken byter av paul Codrea.

48 Pato gör sitt andra mål för kvällen. 2-1 till gästerna nu.

34 Siena gav replik efter bara fem minuter. Abdel Kader Ghezzal sköt med högern från nära håll och satte bollen högt till höger. 1-1 nu.

29 Juventus tar ledningen genom Alexandre Pato som skjuter från bra position mitt framför mål och placerar bollen till vänster. Ronaldinho stod för en fin framspelning och verkar därmed ha taigt till sig av tränaren Leonardos ord om att visa kvalitet.

Albin Ekdal fick finna sig i att starta på bänken i säsongspremiären för Siena hemma mot storlaget MIlan.

Gästerna ställer upp med bland andra, Ronaldinho, Pirlo och Pato.

Publicerad 2009-08-22 kl 22:41