Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ekdal inblandad i misstänkt läggmatch: ”Det är skitsnack rakt igenom”

Italien

I Italienska medier har matchen kallats för en läggmatch. Nu avfärdar Albin Ekdal snacket om mutor.
- Vi har tagit upp det inom laget och skrattat åt det, säger han till fotbollskanalen.se.

Bologna mötte igår Brescia och hamnade direkt i underläge med 2-0. Matchen slutade 3-1 till Brescia och bottenlaget tog viktiga poäng i striden om att hålla sig kvar i Serie A. I italienska medier har det innan och efter match talats om att det kan ha rört sig om en läggmatch, och Brescia-presidenten Luigi Coronis koppling till Bologna – där han var president för 20 år sedan – har spätt på de ryktena.

Albin Ekdal startade matchen för Bologna och säger att han också känner till ryktena, men att det skulle ligga någon sanning i det viftar han bort.

- Jag såg också det i tidningarna men jag har inte hört någonting. Vi har tagit upp det inom laget och skrattat åt det. Vi ville väl bevisa motsatsen igår men lyckades inte riktigt.

ANNONS

Och det kan inte ligga någon sanning i det – utan att du vet om det?
- Nej, alltså, jag såg inte det minsta av det igår – utan det är skitsnack rakt igenom.

Hur kommer klubben agera på anklagelserna då?
- Jag vet inte om tränaren eller om Marco di Vaio kommer gå ut med något. Men jag tycker inte att man ska behöva dementera, läggmatcher förekommer så sällan nuförtiden.

Ekdal spelade bara 25 minuter för Bologna innan han byttes ut. Svensken har ju varit skadad en längre tid, men säger att det inte var för att han slog upp den på nytt som tränaren plockade ut honom. Ekdal säger att det snarare berodde på att man ville få in någon som kunde springa mer än honom – eftersom han inte var i toppform.

- Jag hade ju bara gjort två-tre träningar efter nästan två månaders uppehåll, så det är väl inte så svårt att lista ut att jag inte var fit for fight.

ANNONS

Men ändå startade du?
- Ja, tränaren ville att jag skulle spela helt enkelt. Jag hade väl lite småkänningar, men absolut inte så att skadan har gått upp – så nästa vecka ska jag kunna spela igen.
Publicerad 2011-04-03 kl 20:31

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto