Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ekdals agent: "Målet att det ska vara klart inom en månad"

Serie A

Albin Ekdals framtid är oviss. Många klubbar vill ha svensken - som nu ska träffa några av dem.
- Målet är att något ska vara klart inom en månad, säger agenten Martin Klette till Fotbollskanalen.

Foto: Scanpix

Albin Ekdal har gjort en stark säsong i Cagliari i Serie A, men klubben åkte ur den italienska högstaligan och nu talar allt för att mittfältaren lämnar.

Ryktena och spekulationerna kring Ekdals framtid har varit många under den senaste tiden. Och att det finns ett stort intresse för landslagsmannen medger hans agent Martin Klette.

- I dagsläget finns det tolv klubbar som är intresserade. Åtta av dem är Serie A-klubbar, fyra av dem hör hemma utanför Italien, säger Klette till Fotbollskanalen.

I dagarna har 25-åringen uppgetts vara nära en övergång till turkiska Trabzonspor.

- Jag går ogärna in på vilka klubbar det är som är intresserade och ingenting är klart. Jag har haft ett möte med Albin i Stockholm och vi har gått igenom vilka de här klubbarna är och sedan har vi bestämt oss för att vi ska träffa, bara jag eller vi två tilsammans, några av de klubbarna.

ANNONS

ANNONS

ANNONS

- Men jag vill inte säga hur många vi ska träffa. Vi har redan börjat träffa några av klubbarna. Målsättningen är att något ska vara klart inom en månad, säger Klette.

Stannar han helst i Italien?

- Han är öppen för det mesta. Naturligtvis lockar en ny erfarenhet med spel i ett annat land. England och Tyskland är högsta prioritet, men är det fotbollsmässigt, ekonomiskt och socialt sett ett bra alternativ kan han tänka sig att spela på flera ställen, säger agenten.
Som för alla andra spelare är möjligheterna till speltid viktigt för Ekdal när han nu ska välja ny klubb.

- Hos de klubbar som har hört av sig är han prioriterad, så det känns bra. I mina ögoin har han haft sin bästa säsong någonsin den här säsongen. Intresset är större nu men det hänger inte bara på att han blivit så mycket bättre, utan även på att hans status i landslaget har höjts. Klubbarna tar den som en garantistämpel. Några av klubbarna har sagt att "det finns bara två spelare i svenska landslaget som är intressanta för oss och en av dem är glädjande nog Albin", avslutar Martin Klette.

ANNONS
Publicerad 2015-06-17 kl 12:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto