Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Enrique vägrar att möta Romafansen: "Får aldrig se mig nedanför klacken"

Foto: Scanpix

Luis Enrique, Roma.

Europaplatserna håller på att glida Roma ur händerna. Fansen är förgrymmade - och planerar ett protestmöte med Luis Enrique.
– Jag tänker aldrig träffa dem vid klacken, säger han.

Huvudstadslagets så kallade ultras tänker protestera vid dagens A-lagsträning, skriver Football Italia, och orsaken är den sjundeplats i tabellen som Roma för närvarande parkerar på.

På lördagen buades spelarna ut vid avspark av 2-2-matchen mot Napoli, och efteråt konfronterades lagkapten Francesco Totti och några andra truppmedledmmar nedanför klacken av ilskna supportrar. Där krävde fansen även att få prata med tränaren Luis Enrique, som dock vägrar.

- Francesco visade en underbar gest genom att gå dit och ta snacket. Jag gjorde det däremot inte, eftersom det hade kunnat uppfattas som en provokation mot vår publik. Oavsett vad får ni aldrig se mig i en sådan situation framför kurvan . Inte ens om jag vunnit tio eller 20 matcher på raken, säger Luis Enrique.

Varför?
- Det är något för spelarna. När jag själv var aktiv njöt jag av folkets omfamningar, men nu är jag ledare och då måste jag hålla behörigt avstånd.

Efter krysset mot Napoli skyndade Rodrigo Taddei ut till Luis Enriques försvar på en presskonferens, och sade sig tala för hela Romas trupp.

Vi har ett utomordentligt samarbete med honom och han förtjänar respekt. Han är en stor man och en stor tränare. Olyckligt nog är det som att benen känns tyngre när man får pressen på sig att man måste vinna, säger Taddei.

Publicerad 2012-04-29 kl 11:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons