Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Eriksson på väg tillbaka efter dubbla korsbandsskador: "Hoppas vara tillbaka mot Juventus"

Italien

Efter två korsbandsskador på tre år är Sebastian Eriksson, 25, på väg tillbaka. 
Cagliari-mittfältarens mål: Comeback mot Juventus den 18 december.  
– Det har varit jobbiga månader, men jag kommer tillbaka en gång till, säger Eriksson till fotbollskanalen.se.

I augusti 2011 trampade den dåvarande IFK Göteborg-mittfältaren Sebastian Eriksson, 25, snett. Beskedet var det värsta. Korsbandet i vänster knä var avslitet och en lång rehabilitering väntade.

Eriksson krigade sig tillbaka. Fixade proffskontrakt med italienska Cagliari, kämpade mot en tung rehabiliteringsprocess och tog till slut en plats på Serie A-klubbens mittfält.

I maj 2014 kom beviset på att Eriksson lyckats. Erik Hamrén tog ut mittfältaren till sommarens träningslandskamper mot Danmark och Belgien.

Eriksson reste hem till Sverige och Kamratgården. Ett sista träningspass med Blåvitt dagen innan landslagssamlingen för att hålla sig i form skulle genomföras. Då hände det. Korsbandet i höger knä slets av.

Annons
– Det var liksom i slutsekunderna av träningen, det var 20 sekunder kvar. Det var tusen varför efter, men hade det inte hänt då så tror jag det hade hänt dagen efter, säger Eriksson när fotbollskanalen.se når honom.

Det måste varit extremt tungt?

– Ja, det var väldigt, väldigt tungt. Det tog mig tre år att komma tillbaka från förra korsbandsskadan. Jag hade kämpat stenhårt och tagit en ordinarie plats i Cagliari och till och med tagit mig tillbaka till landslaget. Dagen innan landslagssamlingen så .. ja, så blir benen undansparkade och så får man börja om på noll igen.

Istället för landslagssamling och en potentiell plats i det kommande EM-kvalet åkte Eriksson till Rom och opererade sig.

– Jag började träna redan dagen efter operationen, två gånger om dagen. Jag tränade väldigt hårt för att komma tillbaka så snabbt som möjligt och att träna med laget fem månader efter operation är väl bra.

Annons

Det är drygt fem månader sen skadan och nu börjar Eriksson se ljuset i tunneln. Han har redan tränat med boll i en dryg månad – men utan lagpolarna.

– Första steget är att träna med andra och om två veckor börjar träna med u-laget och därefter blir det en inslussning till att träna med de stora grabbarna.

När kan comebacken ske?

– Om jag är tillbaka i full träning i mitten av november så behöver jag några veckor på mig att komma i form. Vi spelar mot Juventus sista matchen innan jul. Jag hoppas vara tillbaka till den matchen, det har jag siktet inställt på.

Hur har rehabiliteringstiden varit?

– Det har varit några jobbiga månader, men jag kommer tillbaka en gång till. Man ska aldrig ge upp.

Är du säker på att du kommer kunna nå samma kapacitet som tidigare med tanke på att du skadat båda knäna?

Annons

– Man vet aldrig med ett knä hur starkt det kommer bli efteråt. Jag kommer ge det en rejäl chans så får vi se hur kroppen reagerar och om jag orkar ta mig tillbaka. Jag kommer inte ge mig, ett rejält försök kommer det bli.  

Och du är hoppfull?

– Ja, det måste jag vara, annars kan jag ju lägga ner med en gång. Jag kan inte tro på någonting annat.

Har du haft någon kontakt med landslagsledningen under den här tiden?

– Nej, jag hade givetvis kontakt när det hände med både Leif Swärd (landslagsläkare) och Marcus Allbäck. Jag koncentrerar mig på att ta mig tillbaka. Om jag klarar att komma tillbaka i samma slag så hoppas jag de hör av sig igen. 

Publicerad 2014-10-30 kl 15:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto