Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Financial Times: Inters ägare går kamp mot klockan - kan bli av med klubben

Serie A

Inters ägare måste betala tillbaka ett lån på 4,6 miljarder kronor innan måndag.
Då har ägarna problem att få fram kapital - och riskerar att förlora klubben
Det rapporterar Financial Times.

2:08
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från Inter-Frosinone i spelaren ovan.

2021 tog Inters ägare, kinesiska Suning Group ett lån från den amerikanska fondförvaltaren Oaktree på 275 miljoner euro (3,2 miljarder kronor). När ägargruppen tog lånet lämnade man sitt ägande i den italienska mästarklubben som "pant".

På måndag, den 20 maj, är sista dagen för Suning Group att betala tillbaka lånet. Med ränta har totalsumman som ska betalas tillbaka nu stigit till 395 miljoner euro (4,2 miljarder kronor).

För att återbetala lånet håller Suning Group på att förhandla om ett nytt lån med det amerikanska investeringsförvaltningsföretaget Primco. Det lånet kommer ha en ännu högre ränta.

Annons

Problemet är att Suning har svårt att komma överens med Pimco, enligt Financial Times, och om man inte gör det innan måndag kommer man förlora Inter. Det då Suning behöver lånet från Pimco för att kunna betala tillbaka lånet till Oaktree.

Inters rival Milan stod inför ett liknande scenario 2018 när klubbens kinesiske ägare Yonghong Li inte kunde betala tillbaka ett lån till den amerikanska fonden Elliott Management. Elliott tog då kontroll över Milan och styrde klubben till dess att man sålde Milan vidare till Red Bird Capital förra sommaren.

Skillnaden från Milans scenario är att Oaktree inte är intresserat av att driva en fotbollsklubb som Elliott var, för att öka värdet på klubben och sälja vidare. Fonden lär, enligt Financial Times, försöka sälja klubben vidare direkt och möjligen sälja av tillgångar (spelare) innan man hittar en ny ägare.

Annons

Suning och Inter går således en rejäl kamp mot klockan.

Publicerad 2024-05-18 kl 14:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto