Fiorentina föll i cupfinalen – trots trippla svenskmål

Serie A Femminile

Pauline Hammarlund och Madelen Janogy var på väg att skjuta hem cuptiteln till Florens.
Men efter sen dramatik blev duon snuvad på hjälterollerna när Roma vann efter ett straffdrama.

Under fredagskvällen gick den italienska cupfinalen mellan Fiorentina och Roma av stapeln.

Då fanns det svenska titelchanser för Pauline Hammarlund och Madelen Janogy, som spelade från start i Fiorentina. Svenskorna skulle också spela viktiga roller när.

Efter elva minuters spel gav Pauline Hammarlund Rom-laget ledningen. Därefter fyllde Madelen Janogy på med två mål under den andra halvleken – mål som innebar en 3-1-ledning för Fiorentina.

Men därefter var det roliga slut. Med en knapp kvart kvar reducerade Roma och på stopptid kunde sedan den tidigare Kristianstadsspelaren Evelyne Viens skicka in kvitteringen.

Målet blev det sista under ordinarie tid och matchen gick så småningom till straffar. Där var det Roma som drog det längsta strået när man vann med 4-3.

Publicerad 2024-05-25 kl 08:09