Fjärde raka cupsegern för Juventus - körde över Milan med fyra mål i andra halvlek

Serie A

Juventus fortsätter att dominera den italienska fotbollen.
I kväll körde man över Milan i den andra halvleken och vann med hela 4-0.
- Killarna gjorde en fantastisk insats i matchen och förtjänade att vinna, säger Juventus tränare Massimiliano Allegri.

Det dröjde till den andra halvleken innan målnollan sprack i finalen av Coppa Italia på Stadio Olimpico i Rom. Mittback Mehdi Benatia nickade in 1-0 på hörna och satte därmed igång ett målfyrverkeri för Juventus.

Tio minuter efter ledningsmålet stod det 3-0 till Juventus på resultattavlan då Douglas Costa skjutit 2-0 och Benatia slagit till igen på hörna och tryckt in 3-0, båda målen efter tavlor av Milans unge målvakt Gianluigi Donnarumma.

I den 76:e minuten fick Juventus även in 4-0 genom ett självmål av Nikola Kalinic, vilket också blev slutresultatet och betydde cupseger för Juventus.

- Vi tog titeln, killarna gjorde en fantastisk insats i matchen och förtjänade att vinna. Men man ska inte ta något ifrån Milan, som gjorde en bra första halvlek, säger Juventus tränare Massimiliano Allegri till Rai Sport efter matchen enligt football-italia.net.

Segern gör att Juventus tar sin fjärde raka cuptitel i Italien. Vinner man även ligan är det fjärde året i rad man tar ”dubbeln”, det vill säga vinner både cupen och ligan.

- Nu måste vi bara säkra den här scudetton helt och njuta av en extraordinär säsong, säger Allegri.

Juventus: Buffon - Cuadrado, Barzagli, Benatia, Asamoah - Khedira, Pjanic, Matuidi - Douglas Costa, Mandzukic, Dybala.

Milan: Donnarumma, Calabria, Bonucci, Romagnoli, Rodriguez, Kessie, Locatelli, Bonaventura, Suso, Cutrone, Calhanoglu.

Publicerad 2018-05-09 kl 22:52