Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Fotbollsvärlden hyllar Boateng och Milan: "Har gjort mer på en dag än Uefa gjort på 58 år"

Kevin-Prince Boateng vägrade spela vidare efter att ha förolämpats rasistiskt i träningsmatchen mot Pro Patria.
Nu hyllar fotbollsvärlden Milan.
- Milan var fantastiska. Tillsammans kan vi förmodligen klara av att förstöra planerna för de här få personerna, säger Cecare Prandelli.

Träningsmatchen mellan Milan och Pro Patria avbröts efter 26 minuter då Kevin-Prince Boateng fick nog av de rasistiska påhopp som några supportrar riktade mot honom, Sulley Muntari, Urby Emanuelson och M'baye Niang.

Mitt i ett anfall plockade Boateng upp bollen med händerna och Milan lämnade planen. Nu hyllas Boateng och Milan av fotbollsvärlden.

"Kevin-Prince Boateng och AC Milan har på en dag gjort mer för att stoppa rasismen än Uefa gjort på 58 år", skriver Daily Telegraphs journalist Henry Winter på Twitter.

Flera stjärnor gick också ut på Twitter och hyllade Milans agerande.

"Om historien att Kevin-Prince Boateng gick av planen med sina lagkamrater efter att ha blivit förolämpad rasistiskt är sann så är det bra gjort av honom! #UefaStandUp", skriver Manchester Uniteds Rio Ferdinand.

"Det var modigt gjort av Kevin Prince Boateng och det var helt rätt. Vi måste stå upp och kämpa tillsammans. Bra gjort. Nu är det dags för personerna inom fotbollen som har makt att agera. Vi vill se att saker händer och som får påverkan," skriver den förre storspelaren Patrick Vieira.

"Bilderna på Prince Boateng och Milan är chockerande. Det är en skam att spelaren måste göra det där i stället för att myndigheterna jobbar förebyggande", skriver Michael Owen.

Italiens förbundskapten Cecare Prandelli:

- Äntligen! Ett stort lag, en stor tränare och en stor man. Massimiliano Allegri förstod problemet. Vi är alla trötta på det här, vi har fått nog, säger han enligt Football Italia.

– Italien måste växa upp och det här är det första steget. Milan var fantastiska. Tillsammans kan vi förmodligen klara av att förstöra planerna för de här få personerna.

Publicerad 2013-01-04 kl 09:07
Annons
Annons
Annons