Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Från Nyköping till Serie A: "Kontaktade mig på Instagram - trodde det var fejk"

Serie A

Från Nyköpings Bis till Venezia.
Gabriel Sandbergs flytt hör inte till vanligheterna. 
- Det är klart att det är ett jättestort steg och en chansning. Men det ska väl gå om jag kämpar på, berättar 18-åringen för Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

I hela sitt liv hade Gabriel Sandberg tillhört Nyköpings Bis, som under förra säsongen spelade i ettan norra. Då hörde italienska Venezia av sig. Därefter har han besökt klubben på plats i Italien och sedan skrivit på för laget, som kommande säsong spelar i Serie A.

För Fotbollskanalen inleder 18-åringen med att berätta om hur det gick till när Venezia hörde av sig. 

- En av deras scouter kontaktade mig via Instagram. Först trodde jag att det var fejk i och med att det var på just Instagram. Efter ett tag förstod jag att det var på riktigt och då kändes det kul och lite overkligt - det är en dröm att kontaktas av en sådan stor klubb. 

ANNONS

Kontakten började i slutet på mars och några veckor senare, i april, träffade han representanter från klubben på den Apenninska halvön och skrev på kontraktet. Övergången från Nyköping till Italien gladde hans vänner, berättar Sandberg. 

- De (hans vänner reds. anm) trodde att jag skojade först, men sedan blev de glada för min skull, de tyckte det var lite coolt. De önskade mig lycka till och sa att jag absolut borde ta chansen. 

Vad fick du för intryck när du besökte staden?
- Att det är en väldigt fin stad och en fin klubb, det kändes familjärt. Det var det intrycket jag fick. Jag blev väl omhändertagen, det var fint. 

Var det självklart att lämna Nyköping?
- Om man får en chans som denna ska man ta den, kände jag. Det kändes som ett bra nästa steg i livet. Jag är 18 nu och tänkte tidigare inte flytta hemifrån om så jättelång tid, så det kändes som rätt tidpunkt att välja Venezia.

ANNONS

Han fortsätter: 

- Det känns absolut som ett väldigt stort steg och ingen kan väl förvänta sig att jag ska göra dunder och brak under min första tid, jag har några år på mig att ta mig upp till A-truppen och etablera mig. Tanken är att börja i B-laget och slå sig in där. Om jag skulle göra det bra kommer jag självklart få chansen i A-laget. Sedan är det klart att det är ett jättestort steg och en chansning. Men det ska väl gå om jag kämpar på. 

Sandberg, som beskriver sig själv som en löpstark, stor och hårt arbetande innermittfältare som mest är "all-around", berättar avslutningsvis hur det känns att snart flyga ner till Italien för att sedan bo och spela fotboll där permanent. 

- Just nu känns det ganska lugnt. Men det är klart att det är spännande och lite läskigt att flytta hemifrån. Det är ju speciellt att flytta också med tanke på att jag kommer bo utomlands, det kommer inte gå att åka hem på någon timme, säger han.

ANNONS
Publicerad 2021-06-21 kl 10:00
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från LaLiga, Serie A och UEFA Champions League.

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto