Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama alla matcher från Serie A på TV4 Play

Galliani: "Den som inte springer hänger Zlatan på väggen"

Serie A

Adriano Galliani hämtade Zlatan Ibrahimovic till Milan 2010. Han har inga tvivel om att 38-åringen kan lyfta klubben igen.

10:58
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ses Zlatans alla ligamål från förra Milan-sejouren

- Zlatan har en sådan stark moral, karisma och en beslutsamhet som alltid kommer att vara avgörande. Under mina 31 år i Milan har jag aldrig sett en annan spelare hänga upp en lagkamrat på väggen för att han inte jobbade tillräckligt hårt. Jag har förstås sett bråk, men ingen som i ordets bokstavliga mening hängt upp någon annan på väggen. Sådan är Ibra och han kommer att göra det igen om han ser en spelare som inte gör sitt bästa på träningen. Han kommer faktiskt att känna ett ännu större ansvar denna gång: Zlatan kommer med frisk luft, säger Galliani till Gazzetta dello Sport.

Under sin första sejour i Milan gjorde Zlatan 56 mål på 85 matcher. En framgång på planen som knappast blir lätt att upprepa vid 38 års ålder i ett Milan på dekis.

Annons

- Tekniskt sett kan han göra skillnad. Han har en enorm fysik, och om 15 dagar kommer han att vara i bästa slag. Det kommer att vara avgörande både på och vid sidan av planen.

Galliani har varit vd och vicepresident i Milan, men basar nu för Monza. Nyligen gjorde han ett försök att locka Zlatan till klubben, som leder Serie C överlägset.

- Jag erbjöd honom en storslagen resa tillsammans. Han skrattade. Sedan förstod han att jag inte skojade, och blev allvarlig. ”Eh, chefen….”. Han avböjde och valde Milan, så det är okej. Han har gjort ett val som gör mig lika glad, säger Galliani.

Publicerad 2019-12-28 kl 09:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto