Giroud tog på sig handskarna - och höll nollan

Serie A

Milan är ny serieledare i Serie A.
Detta efter att anfallaren Olivier Giroud fått hoppa in mellan stolparna och hålla nollan under slutminuterna.
- Jag har aldrig varit med om något liknande i min karriär, säger Giroud till Sky Italia.

Höjdpunkter: Genoa-Milan

Under lördagskvällen var Stefano Pioli och hans Milan på jakt efter att överta serieledningen från stadsrivalen Inter, som tappade poäng mot Bologna tidigare under lördagen. I vägen stod dock Genoa på bortaplan, en match som skulle visa sig bli tuffare än väntat.

En jämn och chansfattig första halvlek resulterade i ett 0-0-resultat inför den andra akten.

Inför andra halvlek valde Milan-tränaren att agera genom att byta ut Samuel Chukwueze och Noah Okafor till förmån för Christian Pulisic och Rafael Leão. I mitten av den andra halvleken skickade Pioli även in Olivier Giroud.

Men trots att gästerna satte in det tunga artilleriet hade man problem att skapa några klara målchanser mot Genoa-försvaret.

Samtidigt var inte Genoa ofarligt och Mike Maignan tvingades sträcka ut ordentligt när ett skott från Genoas Radu Dragusin ändrade riktning. Men fransmannen lyckades freda sitt mål och 0-0 stod sig alltjämt.

Men när matchen tickade in i den 88:e minuten så slog inhopparen Christian Pulisic till och frälste sitt Milan. Amerikanen bjöd på en mottagning ur den högre skolan och placerade in lednngsmålet med vänsterfoten, ett mål som skulle visa sig bli matchavgörande.

Men det blev en högdramatisk avslutning. På tilläggstid kom Milan-målvakten Mike Maignan på mellanhand, konsekvensen blev att fransmannen visades ut. Därefter utspelade sig kaosartade scener.

Milan, som hade gjort sina byte, tvingades ställs Olivier Giroud mellan stolparna. På den efterföljande frisparken styrdes sedan bollen i ribban.

Därefter gick Genoa för en kvittering, men närmare än en halvchans (som avstyrdes av Giroud) kom hemmalaget aldrig. Efteråt firades den nyblivne målvakten som den matchhjälte han blev.

- Jag har aldrig varit med om något liknande i min karriär. Jag gjorde en fin räddning i slutet av matchen och jag är stolt över hela laget. Vi krigade som lejon, säger Giroud till Sky Italia.

Han fortsätter:

- Den sista räddningen? Det var nästan som att göra mål. Calabria massakrerade min arm, men det är okej. Jag ska rama in tröjan.

Värt att notera är även att även Genoa drabbades av ett rött kort när deras målvakt (!) Josep Martinez visades ut efter att ha kommit en sent i en duell efter en hörna som han försökte forcera in.

Resultatet innebär att Milan passerar stadsrivalen Inter i tabelltoppen, där Milan numera har övertagit serieledningen.

Genoa: Martinez – De Winter, Dragusin, Bani, Vasquez – Sabelli, Thorsby, Frendrup, Haps – Malinovskiy, Gudmundsson.

Milan: Maignan – Florenzi, Thiaw, Tomori, Hernandez – Musah, Adli, Reijnders – Chukwueze, Jovic, Okafor.