Paulo Dybala fortsätter att lysa i rött och gult.
Argentinaren gjorde i kväll ett mål och en assist.
Roma slog Monza med 4-0 och har häng på Champions League-platsen.

Sommaren 2022 plockade Roma in Paulo Dybala från Juventus. Den argentinske trollkarlen har sedan dess varit lagets bäste spelare.

Förra helgen gjorde han tre mål mot Torino. I kväll ledde han anfallet med Romelu Lukaku när Roma gästade Monza, som ligger elva i Serie A.

Dybala inledde med en smart assist till Bryan Cristante, men efter en lång VAR-granskning dömdes målet bort för offside.

I stället skickade Lorenzo Pellegrini in 1-0 med vänstern i den 39:e minuten, assisterad av Lukaku. Bara tre minuter senare satte Lukaku 2-0.

För framspelningen svarade Dybala, som störtade fram och serverade skyttekungen till ett psykologiskt blytungt mål.

Förutom att målet tog udden av Monza var det Lukakus första i ligaspelet sedan 20 januari. Det var dessutom hans tionde i ligan denna säsong.

Hemmalaget försökte ändå väcka liv i matchen när andra halvlek drog igång och hade en fin period - men då kom trean.

Roma fick frispark en bit utanför straffområdet. Dybala klev fram och vinklade in 3-0 med vänstern. Han har nu gjort tolv mål och sju assist i ligaspelet.

I slutminuterna fick gästerna straff. Leandro Paredes, en annan argentinare, satte bollen i krysset. Monza tröstmålade via ett vackert långskott av Andrea Carboni.

4-1 innebär ännu ett steg i rätt riktning för nye tränaren Daniele De Rossi, som i januari ersatte sparkade José Mourinho.

Efter tränarskiftet har Roma vunnit sju matcher, spelat en oavgjord och förlorat en, mot serieledande Inter. Bara Inter har gjort fler mål än Roma i Serie A.

Efteråt talar De Rossi gott om Dybala och laget.

- Vi gillar verkligen Paulos dagliga attityd. Han gillar att jobba hårt och förutom det har han en helt annan kvalitet på planen. Vi kan inte förneka att han är på en annan nivå, säger De Rossi till DAZN och fortsätter:

- Det här var redan en enad grupp. Jag gjorde inget där. Är du inte solid går du inte till två raka finaler i Europa, Jag har jobbat på spelarnas fysik, taktik och mina fotbollsidéer. Jag försöker vara ärlig med spelarna och i första hand behandla dem som människor och vara tydlig om jag inte gillar något. Laget växer och förstår vad jag är ute efter.

På torsdag tar Roma emot Brighton i den första av två åttondelsfinaler i Europa League.