Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Granqvist om nye tränaren: "Skönt med någon man känner"

På tisdag gör Andreas Granqvist comeback. Samtidigt byter han chef – till Genoa nygamle boss Aberto Malesani.
- Skönt med någon man känner, säger mittbacken till fotbollskanalen.se.

Den svenske landslagsmannen har en turbulent tid bakom sig under vårvintern. För egen del har han dragits med en knäskada, och under rehabperioden har Genoa kämpat med allt större sportsliga motgångar. Förlusten mot Inter senast (5-4) blev droppen och managern Pasquale Marino fick sparken. Klubben ligger på 16:e plats i Serie A.

- Presidenten informerade oss tidigare idag om att han varit tvungen att göra en förändring. Det blir Alberto Malesani som återvänder, han som var hos oss i början av säsongen, säger Andreas Granqvist till fotbollskanalen.se.

Det var väl Malesani som värvade dig från Holland?
- Precis. Därför känns det för egen del helt okej. Jag har upplevt stort förtroende från både Malesani och Marino, så det blir ingen större skillnad på det sättet. Nu hoppas jag bara att vi kan vända trenden och börja vinna lite matcher.

Vad skiljer dessa båda åt rent taktiskt?
- De har väl lite olika spelidéer och så. Malesani kommer säkert vilja spela 4-4-2 nu, med rätt så hög press. Senast han var här var tanken att vinna boll tidigt och komma till snabba avslut.

Granqvist återgår i full träning på tisdagen – vilket också blir Malesanis första dag på jobbet. Enligt skåningen är det skönt att vara med från början när en ny ledning ska etablera sina tankar i Genoas lagbygge.

- Självklart, även om det såklart hade varit ännu viktigare om det rört sig om en person jag inte haft någon relation till. Malesani och jag jobbade ihop under sex månader så vi vet redan var vi har varandra, säger Granqvist.

Publicerad 2012-04-02 kl 18:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons