Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Hallberg om flytten till Udinese: "Självklart vill jag spela"

Foto: Scanpix/udinese.it

HALMSTAD. Det är två månader sedan Melker Hallberg, 18, lämnade tryggheten i Kalmar för italienska Udinese.

På sex matcher har det blivit noll minuter.

– Självklart vill jag spela, säger mittfältaren till fotbollskanalen.se.

Melker Hallberg, 18, är i Halmstad med U21-landslaget.  När förbundskaptenen Håkan Ericson formerade sitt lag under det sista träningspasset inför playoff-returen mot Frankrike såg det ut som att mittfältaren aspirerar på en startplats till vänster på mittfältet. 

Efter förlusten i Le Mans (0–2) måste Sverige göra minst tre mål för att EM i Tjeckien 2015 inte ska förbli en dröm. Då kan mycket väl Melker Hallberg bli en offensiv pusselbit i förbundskaptenens startelva. I den första playoff-matchen fick Hallberg hoppa på in på högerkanten i den 73:e minuten. Och han fick ta hand om en frispark nära straffområdet på tilläggstid – som dock seglade över.

Nu krävs en hjälteinsats för att vända resultatet och avancera till EM.

– Jag är taggad till tusen och det är hela laget också. Vi har en gameplan som ska spela efter och jag hoppas kunna bidra med löpningar och kreativitet. Får jag chansen från start så är jag redo, säger Hallberg till fotbollskanalen.se efter att det sista träningspasset inför matchen är avklarad.

Den åttonde augusti skrev Melker Hallberg på ett femårskontrakt med italienska Udinese. Mer än två år efter debuten som 16-åring i allsvenskan (mot Häcken i april 2012) var det dags för nästa kliv i karriären.

– Det känns verkligen jättebra och jag har blivit väl omhändertagen av klubben, säger Hallberg om flytten till Stadio Fruli.

Men Serie A-debuten har låtit sig vänta. Hallberg har varit med på bänken i fem av sex ligamatcher – men managern Andrea Stramaccioni har inte givit svensken förtroende hittills.

– Det gäller bara att fortsätta träna och kämpa så kommer det till slut. Jag har ju varit med i truppen i alla matcher utom en än så länge.

Har du pratat något med Stramaccioni?

– Ja, han har gett mig en del tips och sådär. Självklart vill jag spela, men jag har tagit det med ro hittills. Jag vet att jag kanske inte kommer få spela i början. Det är ett väldigt bra lag jag gått till (Udinese ligger fyra i Serie A just) och jag har tålamod och känner hela tiden att jag utvecklas på träningarna.

Utvecklas du mer här än i Kalmar?

– Ja, det känner jag. Det är bra spelare allihopa och det är den individuella skickligheten och tempot på träningarna som är den största skillnaden mot Kalmar.

När Hallberg skrev på för Udinese sa hans agent Patrick Mörk att det kan bli tal om en utlåning till någon av samarbetsklubbarna Granada eller Watford. Svenskarna Joel Ekstrand, 25, och Mathias Ranégie, 30, har just gått vägen via Udinese till Watford.

– I första hand är planen att Melker ska försöka ta plats i Udinese. Men Udinese-ägaren Gino Pozzo har även Granada och Watford i sin klubbfamilj så möjlighet finns att spela även där så småningom, sa Mörk till fotbollskanalen.se den åttonde augusti.

Hallberg själv är inriktad på att ta en ordinarie plats i Udinese och har inte tänkt någonting på en framtida utlåning.

– Det har vi inte pratat någonting om. Tanken är väl att jag ska slå mig in i laget, säger Hallberg som blivit tilldelad nummer 21.

Först väntar dock en helt avgörande playoff-match för 18-årige Hallberg och U21-landslaget. I potten ligger en EM-plats i Tjeckien 2015.

– Vi är taggade som fan.

Matchen spelas 20.00 på tisdag och sänds i TV12 och på fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-10-13 kl 17:46
Annons
Annons
Annons