Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Hallenius-soppan når Genoa: Förväntar oss att han kommer hit i januari

Genoas uppmärksammade nyförvärv Linus Hallenius kan stängas av i två år, skriver italiensk media idag.
- Jag känner inte till uppgifterna, säger Genoas presschef Pedro Pisano till fotbollskanalen.se.

Fotbollskanalen.se har under hösten skrivit om alla märkliga turer kring Genoas köp av Linus Hallenius.
Nu uppmärksammar även Italien strulet runt Hammarbys försäljning - och att anfallaren riskerar en avstängning då han anmälts för kontraktsbrott av sin förre agent.

Det stormade friskt kring Genoas värvning av Linus Hallenius från Hammarby i somras.
Uppgifter om okända advokatbyråer som skulle ha del av pengarna dök upp och många ställde sig frågan varför en tredje part skulle vara med och ta del av transferpengarna.

Och samtidigt fanns det frågetecken kring Hasan Cetinkaya som hjälpte Hallenius i kontakten med Genoa, och Oliver Cabrera som hjälpte Hammarby med försäljningen då de båda nyligen samarbetat och därför kunde misstänkas sitta på två stolar i förhandlingen. Något de förnekade.

Samtidigt förberedde Per Jonsson och företaget Northern Sky, agenten som Hallenius brutit med, en stämning för avtalsbrott då man hävdade att Hallenius inte hade rätt att bryta avtalet man hade för att kunna förhandla på egen hand med Genoa.

Samtidigt som det stormade i Sverige fortgick förhandlingarna i Italien och till slut nåddes en överenskommelse mellan Genoa och Hammarby.

Men nu, långt efter att affären är i hamn har det faktum att det i Sverige fanns väldigt många frågetecken kring affären nu uppmärksammats. Italienska sportsajten Calciomercato skriver på måndagen att Genoa kan komma att dra sig ur affären med Hammarby med Linus Hallenius.

Orsaken är att Hallenius tidigare representant, företaget Kentaro Group (Northern Skys ägare), har hotat med rättsligt efterspel då Hallenius hastigt tidigare i höst valde att bryta ett gällande kontrakt.

Kentaro hävdar att han valde att jobba med en annan agent och att båda parter var tvungna att godkänna en hävning av det då gällande avtalet. Hallenius själv hävdar att han valde att representera sig själv och därmed inte gjort sig skyldig till kontraktsbrott.

Men Hammarby-stjärnan har allt sedan dess riskerat ett rättsligt efterspel från Kentaro som inte släppt sitt hot. Skulle Hallenius fällas så väntar en avstängning på mellan sex månader upp till två år.

I Genoa verkar man dock inte speciellt nervösa över risken för en eventuell avstängning för Hallenius.
- Nej inte alls, säger Genoas presschef Pedro Pisano till fotbollskanalen.se.

Har ni diskuterat frågan?
- Jag känner inte till uppgifterna och har därför inte heller diskuterat det.

Fotbollskanalen låter Pisano läsa artikeln som publicerats i italiensk media.
- Jag känner inte till den här journalisten och den här sajten skriver många artiklar som inte har någon som helst sanning.

- Det senaste jag läste om Hallenius är att hans mål kan bli utsett till det vackraste målet i år. Vi förväntar oss att Hallenius kommer hit i början av januari efter juluppehållet, avslutar Pisano.

Från Hammarbys sida säger man sig inte känna till dessa nya uppgifter som nu dykt upp i Italien när FotbollDirekt presenterar den uppmärksammade artikeln.
- Vi har inte läst artikeln och det här är inget vi har hört någonting om, säger VD:n Åsa Sånemyr.

Är affären att betrakta som genomförd?
- Ja det är den.

Så allting finns svart på vitt, ni har fått era pengar?
- Inga kommentarer. Det är ingenting jag överhuvudtaget vill gå in på i media.

Publicerad 2010-11-22 kl 20:50
Annons
Annons
Annons