Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hårt straff för Catania - flyttas ned efter skandalen

Serie B

I somras upptäcktes det att Catania gjort upp matcher under våren för att klara kontraktet i andradivisionen Serie B. Nu har klubben fått sitt straff av det italienska fotbollsförbundet.

Foto: TT

Catania flyttas ner från Serie B till Lega Pro, den italienska tredjedivisionen. Detta uppger flera lokala medier, bland annat nyhetsbyrån Ansa.

Catania får även inleda årets säsong med tolv minuspoäng, trots utredningens rekommendation på att laget bara skulle få fem minus poäng. Den sicilianska klubben meddelade idag att man kommer att överklaga beslutet beslutet.

Klubbens förre ordförande, Antonio Pulvirenti, har i förhör erkänt att han har gjort upp resultatet i fem matcher och stängs av från all fotboll i fem år.

Så sent som säsongen 2013—2014 spelade Catania i Serie A.
Italienska fotbollsförbundet meddelar även att två klubbar från Lega Pro, Teramo, som i våras gick upp i Serie B, och Savona, flyttas ner till Serie D på grund av uppgjorda matcher.

ANNONS
Publicerad 2015-08-20 kl 17:57

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto