Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hemligt Kulusevski-avtal avslöjat

Serie A

2020 gick Kulusevski från Atalanta till Juventus.
Nu framkommer det nya detaljer från affären i ett hemligt dokument, rapporterar Football-Italia.

1:32
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett av Kulusevskis mål i Juventus-tröjan i spelaren ovan. I bild: Simone Muratore och Dejan Kulusevski i samband med att han var på väg till Juventus.

Hösten 2019 gjorde svenske Dejan Kulusevski stor succé när han var utlånad från Atalanta till Parma. Det var någonting som fick Juventus att lätta på lädret och betala sammanlagt 35 miljoner euro, vilket då motsvarade lite mer än 365 miljoner kronor, över fem olika perioder. I avtalet fanns även bonusar om 9 miljoner euro, vilket då motsvarade ungefär 95 miljoner kronor.  

Nu är Juventus under utredning i en stor ekobrottshärva och bland bevisningen finns dokument som tidigare varit hemliga. Och ett hemligt dokument berör Dejan Kulusevski-affären, apporterar Football-Italia.

Stefano Felti, journalist på tidningen Il Domani, har publicerat ett dokument som skrivits under av Atalanta-höjdaren Luca Percassi den 30 december 2019. Och de är där de hittills okände detaljerna framkommer.

ANNONS

"Jag, Luca Percassi som är tillförordnad generaldirektör - Atalanta B.C. S.p.A ("Atalanta"), med hänvisning till den definitiva övergången av spelaren Dejan Kulusevski till Juventus F.C. S.p.A. ("Juventus"), lovar att köpa en spelare från Juventus - som föreslås av klubben - för ett värde av 3 miljoner euro + mervärdesskatt och inte efter 30.06.2020", står det i dokumentet enligt Football-Italia.

Enligt Football-Italia verkar den utlovade övergången ha skett i juni 2020. Då värvade Atalanta Simone Muratore från Juventus för 7 miljoner euro, vilket ska ha inneburit en kapitalvinst på 6 miljoner euro för Juventus.

Muratore har knappst gjort succé i Atalanta. Han lånades ut direkt till Reggiana och året efter blev det en ny lånesejour i Tondela. Den här säsongen har han tillbringat i Bergamolaget. Än så länge har han inte debuterat för Atalanta i tävlingssammanhang.

ANNONS

Dejan Kulusevski är sedan januari förra året utlånad från Juventus till Tottenham och det avtalet sträcker sig till sommaren. Samstämmiga uppgifter har gjort gällande att den övergången kommer att bli permanent. 

Publicerad 2022-12-05 kl 23:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto