Heroiskt Inter utslaget på straffar mot Juve

Serie A

Inter svarade för en heroisk insats och kom ikapp från förra veckans 0-3-förlust. Ändå räckte det inte. Juventus vann returen på straffar och är klart för Coppa Italia-final.

"Bianconeri" var storfavorit i returen av cupsemin, efter att dels ha besegrat Inter i det första mötet med 3-0, dels i ligan med 2-0 så sent som på söndagen. Men hemmalaget vägrade att vika ned sig på San Siro.

Redan efter 16 minuter satte Marcelo Brozovic 1-0 för Inter, innan Ivan Perisic ökade på till 2-0 i början av andra halvlek. Och när Brozovic slog in den straff som innebar 3-0 tycktes de blåsvarta vara på väg mot en skräll av stora mått.

Men efter två mållösa förlängningskvartar tog straffläggningen vid, och efter att Rodrigo Palacio prickat ribban kunde Leaonardo Bonucci sätta den avgörande straffen som tog Juve vidare. Därmed är Turinlaget i final. Där väntar Milan som i sin tur slog ut tredjedivisionslaget Alessandria på tisdagen.

Publicerad 2016-03-02 kl 23:42