Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ITALIEN

Hiljemark ödmjuk efter succén: "Glad för Quaisons skull"

Foto: Scanpix

Det råder svenskfeber på Sicilien just nu. Efter gårdagens succé hyllas idag både Hiljemark och Quaison.
- Jag är glad för Robins skull, säger Hiljemark till Gazzetta dello Sports.

Robin Quaison var tillbaka i Palermos startelva och efter en dryg halvtimmes spel tackade han för förtroendet genom att sätta 1-0 hemma mot Udinese. Assisten stod lagets andre svensk Oscar Hiljemark för när han löpte i djupled och elegant klackade fram bollen till sin landsman. 

Den förre AIK-spelaren tackade Hiljemark för framspelningen i den andra halvleken när han spelade in bollen från vänster. Hiljemark slog till direkt och satte 2-0 i matchen. Hiljemarks mål var hans fjärde mål den här säsongen.

- En total svensk seger? Quaison gjorde det riktigt bra. Vi skapade många kombinationer och det var härligt att se honom på plan från matchminut ett. Jag är glad för Robins skull, på planen så spelar vi väldigt bra, sa Hiljemark till Gazzetta dello Sports efteråt.

Segern mot Udinese betydde att det sicilianska laget återigen var tillbaka på segertåget efter förra helgens storförlust mot Genoa (0-4). Extra viktigt var det för Guillermo Barros Scheletto som tog sin första seger som tränare för det rosa laget.

- För mig var det riktigt viktigt att vi tog oss tillbaka till en seger. Vi har fått en ny tränare och en seger var ett steg framåt. Vad som förändrats under Scheletto? Vi har en ny formation, 4-3-3. Vi har bara tränat en vecka med honom men vi har gjort det bra, även spelarna som kom in från bänken gjorde det bra. Vi spelade som ett lag, säger Hiljemark.

Svensken slår även ifrån sig de rykten som cirkulerat kring honom den här vintern då det spekulerats kring en flytt till England.

- Med den öppna marknaden så kommer de alltid att vara rykten. Jag är bara fokuserad på Palermo och att göra mitt bästa här.

Oscar Hiljemark flyttade till Palermo i somras och skrev på ett avtal som sträcker sig till sommaren 2019. Lagkamraten Quaison som varit i klubben aningen längre har ett avtal som sträcker sig till nästa sommar.

Publicerad 2016-01-25 kl 08:40

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER