Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama alla matcher från Serie A på TV4 Play

Ibrahimovic uppges lämna Milan - ger nu svar om framtiden: "Vet inte ens själv vad jag vill"

Serie A

Zlatan Ibrahimovic är i karantän i Stockholm.
Samtidigt uppges han lämna Milan efter säsongen.
- Vi får se, jag vet inte ens själv vad jag vill, säger han till Svenska Dagbladet.

Foto: Bildbyrån.

Zlatan Ibrahimovic, till vardags i Milan, är i karantän i Stockholm. Ligaspelet i Italien är sedan tidigare tillfälligt stoppat till följd av coronavirusets utbrott och därmed har han fått träningsledigt från klubblaget i väntan på att säsongen ska dra igång igen. Ibrahimovic reste därmed hem till Sverige för att vara med sin familj och delger nu sina tankar, i en intervju med Svenska Dagbladet, om senaste tidens händelser till följd av pandemin. 

- Det började sprida sig till fotbollen, de stängde ner hela träningsanläggningen, vi fick inte röra oss ute. Det är tragiskt att fotbollsligorna stänger ner, men vi måste respektera systemet och ha tålamod. De måste hitta en lösning som är bra för hela samhället. Hälsan går före allt det sportsliga, säger han till Svenska Dagbladet. 

Annons

Ibrahimovic har samtidigt avtal med Milan till i sommar och rapporteras efter kontraktets slut lämna klubben. Flera italienska medier har under senaste tiden uppgett att Ibrahimovic kommer att lämna efter säsongens slut och möjligen lägga skorna på hyllan.

Nu säger 38-åringen så här om sin framtid till Svenska Dagbladet:

- Vi får se, jag vet inte ens själv vad jag vill, det händer något nytt varje dag. Vem hade kunnat förutspå det här med corona? Vi måste bara försöka leva och njuta av livet. Inte oroa oss för mycket. Jag har en familj att ta hand om, mår de bra så mår jag bra.

Ibrahimovic är dock tydlig med att han inte kommer att spela för Hammarby i framtiden. Han vill enbart bidra till klubben från sin roll vid sidan av planen som delägare.

- Jag vill lära mig något nytt om fotboll från en annan vinkel. Jag kommer vara med och bidra från sidan, inte på fotbollsplan, säger han till tidningen. 

Annons

Ibrahimovic menar också att han inte känner något för reaktionerna kring hans staty, som blivit vandaliserad och borttagen från Stadionområdet. Han säger att han inte gett det någon uppmärksamhet eller att han har engagerat sig i reaktionerna. 

Ibrahimovic är den här säsongen noterad för fyra mål och en assist på tio matcher i Italien.

Publicerad 2020-04-01 kl 19:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto