Icardi derbyhjälte - frälste Inter i 92:a minuten

Serie A

Milano-derbyt såg ut att sluta mållöst.
Då sänkte Inter-anfallaren Mauro Icardis nick Milan i den 92:a minuten.
- Vi förtjänade att vinna. Att vinna det så här i 92:a minuten gör det ännu mer njutbart, säger Icardi enligt football-italia.net.

Både Inter och Milan inledde årets Serie A-säsong trögt men nu har de bägge Milano-klubbarna fått upp farten. Inter kom till "Derby della Madoninna" med fyra raka segrar i ligaspelet medan Milan hade två raka.

Det blev ett tajt och intensivt derby, som fick ett dramatiskt avslut.

Inter inledde vasst och hotade Milan. Efter drygt tio minuter hade de blåsvarta också en boll i mål. Mauro Icardi tryckte in bollen, men då Matias Vecino fått en lätt touch på Marcelo Brozovics inlägg bedömdes Icardi vara offside.

Inter fick ett tungt avbräck efter en halvtimme när Radja Nainggolan tvingades utgå efter en tuff tackling från Lucas Biglia.

Milan hade även dem en boll i mål i första halvlek. Men i en situation som liknade Inters fick även de rödsvarta se målet bli bortvinkat.

I den andra halvleken fortsatte matchen att vara jämn och tuff. Milan hade de något hetare chanserna, men kunde inte hitta rätt.

Matchen såg ut att sluta mållöst. Då slog Matias Vecino ett inlägg som Mauro Icardi nickade i mål, efter att Gianluigi Donnarumma missbedömd bollbanan. Inter avgjorde i den 92:a minuten och vann derbyt med 1-0.

- Derbyn måste vinnas, vi har sagt det hela veckan. Vi hade chanser, träffade ramen, hade ett mål som inte godkändes. Så vi förtjänade det för det vi skapade över 90 minuter, säger Icardi till Sky Sport Italia enligt football-italia.net.

- Att vinna det så här i 92:a minuten gör det ännu mer njutbart.

I och med segern är Inter trea i Serie A. Milan återfinns på en tolfteplats.

Lagens startelvor:

Inter: Handanovic - Vrsaljko, De Vrij, Skriniar, Asamoah - Vecino, Brozovic - Politano, Nainggolan, Perisic - Icardi.

Milan: Donnarumma - Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodríguez - Kessie, Biglia, Bonaventura - Suso, Higuaín, Çalhanoglu.

-
-
Publicerad 2018-10-21 kl 22:32

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.