Icardi fyramålsskytt - ansluter till framgångsrik skara argentinare

Serie A

Mauro Icardi sänkte Sampdoria med fyra mål.
Nu ansluter han till en framgångsrik skara argentinare som alla gjort över 100 Serie A-mål.

Det blev en kross av stora mått då Inter bortabesegrade Sampdoria i ligaspelet under söndagen. Argentinaren Mauro Icardi tog rollen som stor segerorganisatör då han stod för fyra mål i 5-0-segern.

Förutom de tre poängen för Inters del så innebär målen från Icardi dessutom att han som femte argentinare någonsin gjort över 100 mål i Serie A. Han ansluter därmed till en skara storspelare bestående av Gabriel Batistuta, Hernán Crespo, Abel Balbo och Gonzalo Higuain, det skriver statistikföretaget Gracenote.

Det första målet kom på straff (vilket betydde 2-0, efter att Ivan Perisic gett laget ledningen) efter en halvtimmes spel. Bara minuten senare höll han sig påpassligt framme och klackade läckert in 3-0. Hattricket fullbordades strax innan pausvilan då han tryckte upp en retur i nättaket – och den andra halvleken var sedan inte många minuter gammal då även dagens fjärde fullträff kom.

Matchen slutade alltså 5-0 till Milanoklubben som därmed tog sig förbi Lazio och upp på en fjärde plats i tabellen.

-
-
Publicerad 2018-03-18 kl 14:30

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.