Insigne bakom Napolis derbyseger - och tangerade Maradona

Serie A

Napoli derbyslog Salernitana med 4-1 under söndagen.
Då noterades Lorenzo Insigne för ett mål - och tangerade sin stora idol Diego Maradonas målrekord.

Efter en femteplats i fjol har Napoli överraskat många den här säsongen då de är med i Serie A:s titelstrid. Under söndagen tog de en ny tre poängare när de körde över Salernitana i Campaniaderbyt med hela 4-1.

Försvararen Juan Jesus gav hemmalaget Napoli ledningen i den 17:e mintuten, innan Salernitana kvitterade i den 33:e minuten genom Federico Bonazzoli. Men sedan rann det i väg i Napolis favör.

Dries Mertens gjorde 2-1 på straff i den fjärde tillägstidsminuten på den första halvleken, innan Amir Rahmani och Lorenzo Insigne inledde den andra halveken med varsitt mål för 3-1 och 4-1.

Matchen slutade 4-1 till Napoli som därmed kliver förbi Milan och upp på en andraplats i Serie A, fyra poäng bakom ettan Inter som har en match mindre spelad. Även Milan har en match mindre spelad än Napoli och möter Juventus under söndagskvällen.

Men vad som kanske stal strålkastarna under söndagens match var att Napoli-sonen, tillika lagkaptenen, Lorenzo Insigne genom sitt mål gick upp på lika många mål för klubben som sin stora idol - Diego Maradona. De har nu båda noterats för 115 mål i Napoli-tröjan.

De enda som har gjort fler mål i Napoli-tröjan är Dries Mertens (141) och Marek Hamsik (121).