Inter cupmästare - efter dramatisk final mot Juventus

Coppa Italia

Inter är mästare i Coppa Italia.
Det står klart efter en händelserik final.
Juventus fick efter förlängning se sig besegrat med 4-2.

Det blev målrikt, svängigt och händelserikt när Juventus och Inter möttes i Coppa Italia-finalen. Redan efter sex minuter tog Inter ledningen genom Nicolo Barella. En ledning som stod sig genom en ganska lugn första halvlek.

Men efter paus höjdes tempot rejält. Inter rivstartade nämligen och vände matchen på två minuter. Det var Alex Sandro och Dusan Vlahovic som satte matchen i ny dager och Inter behövde i stället leta en kvittering.

Den skulle komma till först i den 80:e minuten. Då tilldelades laget en straff, som Hakan Calhanoglu med stor säkerhet placerade in. Kvitterat på nytt och Juventus forcerade för ledning, utan att lyckas.

Matchen fick i stället avgöras i förlängning. Då fick Inter sin andra straff för dagen och sedan Calhanoglu blivit utbytt var det Ivan Perisic som fick kliva fram till elvameterspunkten. Även han var säker och satte straffen upp i krysset.

Juve tvingades på nytt jaga mål - men det gav ingen utdelning. I stället utökade Perisic ledningen med ett klassmål. Han avslutade från utkanten av straffområdet med ett skott upp i bortre krysset. Då blev det liv vid tränarbänken. Tränare Max Allegri verkade bli rejält irriterad på Inters Lautaro Martinez. Han fick då syna det röda kortet, då han redan tidigare fått ett gult i matchen.

4-2 efter en förlängningskvart och vägen till titeln blev lång för de svartvita. Det var en uppgift som visade sig för tuff. Trots forcering blev Juventus mållöst i förlängningen och Inter tog hem cuptiteln. Det innebär att Milano-laget har chans på tre titlar under säsongen, då de fortsatt gör upp med Milan om Scudetton.

För Juventus del är det klart att säsongen 2021/2022 blir utan titlar. Det har inte hänt klubben på elva år.

Publicerad 2022-05-11 kl 23:36