Inter får vänta på guldet

Italien

Milan tog sin sista chans att förstöra för rivalen Inter. Laget tog sig dessutom upp på Champions League-plats med 2-1-segern i derbyt som kunde gett Inter guld.

För Inters del var det upplagt för dubbel succé. Laget kunde säkra ligaguldet - inför ögonen på värsta rivalerna Milan.

Men det var Milan som pressade Inter hårt i den första halvleken. Trots det var det först efter sex minuter av den andra som utdelningen kom. "Pippo" Inzaghi gjorde vad han gör bäst. Kaka kom runt snyggt på kanten och mer eller mindre sköt inlägget rakt på anfallarens panna. Från favoritavståndet, cirka en meter, satte "Pippo" bollen.

Fem minuter senare slarvar Inter i försvaret och helt plötsligt var tre rödsvarta fria med målvakten. Bollförande Kaka valde inget passningsalternativ utan placerade elegant in bollen på egen hand.

Med kvarten kvar repade Inter sig en aning. Chivu hoppade över en frispark som Julio Cruz istället tryckte dit i målvaktens bortre kryss. Kalac i Milanmålet blev helt ställd.

Matchen slutade 2-1 och det innebär att Inter får vänta på guldet medan Milan kliver upp på Champions League-plats.

Publicerad 2008-05-04 kl 19:01