Inter finalklart efter Dimarcos avgörande

Serie A

Inter ställs mot Fiorentina eller Cremonese i cupfinal.
Det står klart efter att Federico Dimarco klivit fram och sänkt Juventus på San Siro.

Inför onsdagens returmöte I semifinalen av den italienska cupen mellan Inter och Juventus var utgångsläget helt öppet.

Det första mötet mellan klubbarna slutade 1-1, men efterspelet kom att handla om allt annat än matchen. I stället riktades fokus mot den rasism som Inters Romelu Lukaku utsattes för efter sin sena kvittering.

Den upptrissade stämningen var också något som märktes under matchupptakten, där Inter körde gasen i botten.

Hemmalaget spelade med en intensitet som Juventus inte klarade av och när Federico Dimarco gav hemmalaget ledningen efter 15 minuters spel, kom det inte som någon överraskning.

Wingbacken friställdes efter ett instick från Nicolo Barella och gjorde inget misstag när han vrickade bollen förbi Juventus-målvakten Mattia Perin. Ett mål som skulle visa sig bli den första halvlekens enda.

Den andra halvleken präglades sedan av ett ställningskrig mellan två lag som inte ville släppa till några chanser.

Detta resulterade också i att Inter till sist kunde hålla undan och vinna med 1-0 (2-1 totalt) och således säkra en finalplats i den italienska cupen.

Matchhjälten Federico Dimarco var själv väldigt nöjd med lagets insats.

- Vi spelade väldigt bra, det är vad vi ville och vi uppnådde det genom en fin seger. Folk säger att de inte är särskilt intresserade av att vinna Coppa Italia, men när vi väl är där, vill alla ha den, säger han till Mediaset.

På frågan om det var meningen att vricka bollen förbi Mattia Perin med yttersidan svarade Dimarco:

- Om jag ska vara helt ärlig, så spelar det ingen roll hur jag träffar den, det som spelar någon roll är att den gick in.

Värt att notera är även att Romelu Lukaku kom in i spel i mitten av den andra halvleken. Detta efter att den automatiska avstängningen efter det röda kort som belgaren ådrog sig i det första mötet ströks.

Härnäst väntar alltså finalen för Inters del. En final där man ställs mot antingen Fiorentina eller Cremonese. Efter det första mötet är det Fiorentina som har med sig en ledning med 2-0 inför morgondagens match i Florens.

Publicerad 2023-04-26 kl 23:31