POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ITALIEN

Inter hotar med transferbojkott: "Tar de våra pengar tänker inte vi köpa deras spelare"

Inter hotar med en transferbojkott – mot resten av Serie A-klubbarna.
- Tar de våra pengar tänker vi inte köpa deras spelare, säger Ernesto Paolillo.

Bakgrunden till ligatvåans ilska är striden om hur tv-intäkterna ska fördelas mellan lagen. Milan, Inter, Juventus, Napoli och Roma vill frångå det solidariska system som nu gäller, och i stället låta större klubbar få en mer betydande del av kakan.

Men när det var dags att rösta vann resterande 15 föreningar, och det gillar inte Ernesto Paolillo, general manager för Inter.

- Den här splittringen kommer att leda till ett transferkrig. De stora klubbarna kan helt enkelt bestämma sig för att bara handla från varandra, säger han enligt Football-Italia.

Han säger att Inter inte vill göra affärer med någon ”de har dåliga relationer till”.

- Om de 15 klubbarna tar våra pengar kommer vi inte att köpa deras spelare. Vi vill inte finansiera dem ännu mer, säger Paolillo.

Det han i första hand reagerar på är att tv-pengar i nuläget delas lika när två lag möter varandra – även om ett väldigt stort lag möter ett väldigt litet.

- Till exempel: När Inter möter Chievo ser en miljon människor den matchen. Och lika mycket pengar går till båda klubbarna, utan att man tar hänsyn till vilken klubb som har flest supportrar, säger Paolillo.

Publicerad 2011-05-13 kl 19:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå