Inter kvitterade sent med "Panenka-straff"

Italien

Inter fick med sig en poäng borta mot Napoli efter att Icardi kvitterat sent på straff.

Då Roma förlorade poäng borta mot Chievo fanns idag chans för Napoli att plocka in på serietvåan. Man möter ikväll Inter på hemmaplan i ett mycket tungt möte.

Matchens första farliga målchans kom redan efter några minuter då Higuain vek in och laddade kanonen. Argentinaren fick en bra träff på bollen osm hade gått in i bortre krysset om inte Handanovic stått för en mycket fin räddning.

Under den första halvtimmen så fick Inter ha mycket boll, men det var hemmalaget som skapade de flesta målchanserna. På sylvassa kontringar kom Napoli flygandes i full attack och Handanovic fick rädda Inter kvar i matchen.

Bästa chansen hade Higuain när han serverades ett inlägg av Mertens. Argentinaren hade helt öppet mål men lyckades skjuta över till allas förvåning.

I den andra halvleken så stod inte Inter emot längre. Efter 50 minuters spel fick Handanovic släppa in ett mål när Marek Hamsik höll sig framme. Slovakien firade sitt mål genom att göra en "Zlatan" - de vill säga visa upp sina kroppstatueringar.

Efter en timmes spel så utökade dessutom Gonzalo Higuain till 2-0 när han snyggt vek in och skruvade in bollen vid den bortre stolpen. Ett mycket vackert mål av argentinaren som fick sin revansch efter missen från första halvleken.

Med en kvart kvar att spela så kvitterar Inter genom Rodrigo Palacios. Anfallaren fick bollen på skänks inne i straffområdet av Raul Albiol och kunde inget annat än att lägga in kulan i mål.

I den 85:e minuten fick Inter straff samtidigt som Henrique drog på sig sin andra varning. Rött kort för Napoli-backen. Det skulle inte bli bättre av att Icardi helt utan nerver gick fram och iskallt chipade in straffen.

Det blev också slutresultatet i matchen och Inter fick med sig en poäng trots en stor Napoli-press.

Publicerad 2015-03-08 kl 23:09