Inter slog Ekdals Sampdoria efter kaosavslutning

Serie A

Inter fick två bortdömda mål - och Sampdoria ett på övertid.
Då avgjorde Marcelo Brozovic kaosmötet till 1-0 i 93:e minuten.
- Än en gång vann vi med en flämtning, säger Inter-målskytten till DAZN enligt Football-Italia.

Sampdoria, med svenske landslagsmittfältaren Albin Ekdal i startelvan, tog i kväll emot Inter i ett toppmöte i Serie A på Luigi Ferraris i Italien. Det blev i slutändan inte en helt vanlig match, då domarteamet fick svettas extra med god användning av VAR (video assistant referee)

Inter tryckte i första halvlek på för ett ledningsmål och fick till slut nätkänning. Radja Nainggolan firade 1-0, men målet blev bortdömt efter VAR, då en lagkamrat till honom stod offside i ett tidigare skede på planen. Det var inte sista gången som videosystemet kom till användning den här kvällen.

I andra halvlek var det nämligen dags igen - åter en boll inne i mål - men även den här gången dömde domaren bort målet efter VAR. Före Kwadwo Asamoah fick bollen i nät, så var bollen utanför kortsidan, vilket innebar att målet inte kunde godkännas.

Sampdoria fick också lära känna det nya videosystemet. När Ekdal och hans lagkamrater firade 1-0 på övertid efter mål av Gregoire Defrel, så blev också målet bortdömt för offside, åter efter VAR-bedömning. Men till slut kom avgörandet.

Inter tryckte på övertid på mot mål med flera spelare i straffområdet, vilket orsakade stort tumult. Marcelo Brozovic tog avslut utifrån och sköt 1-0. Den här gången behövde inte VAR komma till användning och Inter vann matchen.

- Det var en tuff match, men än en gång vann vi med en flämtning och vi är glada. Vi måste fortsätta så här, att få med oss resultaten, säger Brozovic till DAZN enligt Football-Italia.

Sampdoria är, trots förlusten, kvar på sjätteplats i tabellen, medan Inter är sjua i Serie A. Båda lagen har sju poäng efter de fem första omgångarna i ligan.