Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Inter vill vinna allt

Inter vill bli först i Italien med att vinna den magiska trippeln. Italienska cupen är redan ordnad, nu väntar serie A och Champions league.
- Vi är mitt uppe i en fängslande avslutning på säsongen, säger mittfältaren Esteban Cambiasso.

Även om Inters spelartrupp har varit igång med matchandet i drygt nio månader och 37 seriematcher är bara säsongen färdig till en tredjedel.

Inter vill bli den första italienska klubben som vinner den magiska trippeln; Italienska cupen, serie A och Champions league. Och i dagsläget är bara cupen struken från listan efter 1-0 mot Roma.

Det är endast en tredjedel, eller 33,3 procent, av säsongen. Därmed återstår 76,7 procent, - eller lite mer konkret, Serie A och Champions league.

Möter Siena i ligan

Närmast väntar avgörandet i den inhemska ligan mot det redan nedflyttningsklara Siena.

-Vi har två fantastiska chanser till att sätta lite extra krydda på vår hittills starka säsong, säger Cambiasso till Sky Sport.

-Som vanligt kommer vi göra vårt bästa, och det är väl ganska självklart att vi vill vinna det som är kvar.

Seger mot Siena och Inter blir Italiens fotbollsmästare för femte året i rad.
Tältar för biljetter

Efter serieavslutningen väntar det stora avgörandet på Santiago Bernabéu i Madrid. Champions league-finalen mot tyska Bayern München. En match där den billigaste biljetten kostar cirka 1 500 kronor och som ett hundratal av fans började köa för redan två dagar innan de släpptes.

Och det är kanske just inför den finalen som ordförande Massimo Moratti är mest nervös. Speciellt efter att Intertränaren José Mourinho själv har gått ut och kommenterat ryktet om att han ska ta över Real Madrid till nästa säsong på det här sättet:

-Jag har tränat en storklubb i England, just nu tränar jag en italiensk storklubb och jag kommer att träna en i Spanien.

Till Sky Sport har Moratti försökt att lugna klubbens supportrar genom att intyga att laget har all fokus på det som kommer och att tränarens utspel inte påverkar spelarnas koncentration.

-Vi vet inte ens om det som sägs är sant och vi kommer inte bli distraherade av det här, inte ens Mourinho kommer att bli det. Allt vi tänker på är att avsluta säsongen på ett bra sätt.

Publicerad 2010-05-14 kl 15:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons