Janogy cuphjälte - sköt Fiorentina till final

Serie A Femminile

Madelen Janogy visade vägen.
I cupmötet med Juventus gjorde hon två mål.
Fiorentina vann med 3-1 och är klart för final.

I söndags vann Fiorentina det första semifinalmötet med Juventus i italienska cupen, 1-0. I dag väntade returen på bortaplan.

Då bestämde sig en svensk anfallare för att bli hjälte. Madelen Janogy spräckte nollan redan i den 3:e minuten och fastställde slutresultatet 3-1 i början av andra.

Däremellan hann Veronica Boquete utöka på straff, innan Asia Bragonzi reducerade strax före paus.

Fiorentina vinner med totalt 4-1 och avancerar till final i cupen. Där väntar vinnaren mellan Milan och Roma.

Det dubbelmötet avgörs i Rom i morgon. Roma kommer med en 2-0-seger i ryggen från första matchen.

Janogy lämnade mästarna Hammarby för Fiorentina efter att avtalet löpte ut vid årsskiftet. Hon presenterades av den italienska klubben i januari.

Publicerad 2024-03-09 kl 19:07