Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN
10å

Jättehärva i Argentina - falska pass hjälpte spelare till Italien

En gigantisk fotbollsskandal håller på att nystas upp i Argentina. En liga har försett spelare med falska italienska pass för att underlätta övergångar. Bland annat rör det sig om spelare i Lazio och Real Madrid.

24 personer har redan arresterats i en stor härva med falska pass. Det är en liga som har samlat ihop falska italienska pass för att underlätta transfers för argentinska spelare till Italien. Utredningen började i november förra året efter tips från det italienska konsulatet i Buenos Aires.

Den italienska konsuln i Buenos Aires, Giancarlo Curcio, berättar att han "personligen klagat hos myndigheterna efter att han fått kännedom om en liga som säljer falska handlingar som hjälper en att bli italiensk medborgare".

Bland de namn som nämns i samband med härvan finns två nya Serie A-spelare - Lazios nye målvakt Juan Pablo Carrizo och Napolis anfallare German Denis, enligt argentinska tidningen Clarín. Även Real Madrids nye försvarare Juan Forlin omnämns.

Källor i Lazio och Napoli försäkrar att det här inte kommer att beröra dem eftersom spelarna redan registrerats som icke EU-spelare.

En liknande skandal skadade italiensk fotboll säsongen 2000-2001. Då med namn som Alvaro Recoba, Juan Veron och Dida inblandade.

Publicerad 2008-07-12 kl 22:45
Annons
Annons
Annons