Juventus guldfest får vänta - Roma vann toppmötet

Juventus får lägga champagnen på kylning ett tag till.
Laget hade under söndagskvällen chans att säkra sin sjätte raka scudetto - men föll mot toppkonkurrenten Roma.
- Vi offrade oss mycket och det var en fantastisk kväll, säger Romas Daniele De Rossi till Mediaset Premium.

Juventus hade under söndagskvällen chansen att säkra sin sjätte raka scudetto. Det räckte med en poäng i toppmötet med Roma för att lagets serieseger skulle vara ett faktum. Men huvudstadslaget såg till att festen får vänta.

Juventus tog dock ledningen i den 21:a minuten när Mario Lemina enkelt kunde stöta in bollen efter en fin framspelning av Gonzalo Higuain.

Kort därefter kom kvitteringen då Daniele De Rossi krigade in bollen efter en retur. Lagen gick till pausvila med ett oavgjort resultat.

Tio minuter in i den andra halvleken utmanade Stephan El Shaarawy in i straffområdet och avslutade med en galen knorr. Bollen vred sig in i det bortre hörnet. Och i den 65:e minuten skickade Radja Nainggolan iväg ett stenhårt skott fram till 3-1 för Roma.

Matchen slutade 3-1 till Roma, som håller visst liv i titelstriden. Juve har dock fortfarande ett ypperligt läge att ta hem scudetton. Med två matcher kvar är det fyra poäng ner till Roma på andraplatsen. Juventus har kvar att möta Crotone och Bologna.

- Juve behövde bara ett kryss, vi offrade oss mycket och det var en fantastisk kväll, säger Romas Daniele De Rossi till Mediaset Premium.

- Det har varit en väldigt bra säsong oavsett vad folk säger.

Lagens startelvor:

Roma: Szczesny - Rudiger, Manolas, Fazio, Emerson - De Rossi, Paredes - Salah, Nainggolan, El Shaarawy - Perotti.

Juventus: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Benatia, Asamoah - Lemina, Pjanic, Sturaro -Cuadrado, Higuain, Mandzukic.

SISTA CHANSEN: Tävla och vinn exklusiva VIP-paket till Stockholmsderbyt.