POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ITALIEN

Juventus köper loss Ekdal – men framtiden ändå oviss: ”Inte haft någon kontakt”

Juventus har köpt loss Albin Ekdal. Det är dock oklart vad klubben har för framtidsplaner för svensken.
- Vi har inte haft någon kontakt med Juventus, säger agenten Martin Klette till fotbollskanalen.se.

Albin Ekdal har tidigare ägts till hälften av Bologna och till hälften av Juventus. I avtalet mellan klubbarna framgår att de varje säsong ska omförhandla om i vilket lag svensken ska spela. När klubbarna nu skulle avgöra hans framtid kunde de inte komma överens, vilket ledde till en så kallad ”blind auktion” – en dold budgivning. Den auktionen vann Juventus, berättar hans agent Martin Klette.

- Juventus har köpt tillbaka de femtio procenten av Bologna, så de äger nu Albin till 100 procent. Det är vad jag vet och kan bekräfta idag.

Mycket talar nu för att det blir spel i Juventus-tröjan den kommande säsongen. Men det finns ett visst osäkerhetsmoment. Varken Klette eller Ekdal har pratat med Juventus, och i nuläget vet man inte mycket mer än att Ekdal ska ner på försäsongsträning i Turin i början av juli.

- Vi har inte haft någon kontakt med Juventus, utan det är Bologna och Juventus som har förhandlat och kommit överens om detta. Jag har bara fått besked om att de förhandlat och att Juventus köpt tillbaka honom, säger Klette.

Kan det bli aktuellt med ytterligare ett utlån?
- Han har ju kontrakt med Juventus i tre år till. Sedan får man diskutera vad som händer. Det ger sig nog i juli, när försäsongen börjar, om vad som kommer hända.

Ekdal gick till Juventus från Brommapojkarna 2008, men har spelat en säsong på lån i Siena och den senaste säsongen i Bologna.

Publicerad 2011-06-25 kl 16:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå